Carrot cake
Reteta culinara Carrot cake din categoria Torturi. Cum sa faci Carrot cake
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Carrot cake
Un tort deosebit pe care l-am facut de ziua mea, special pentru mine.
Blat 3 buc oua 240 gr faina 200 gr zahar 200 gr morcovi 80 gr nuci 150 ml ulei 1/2 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu un praf de sare 1 lingura coaja rasa de portocala varf de cutit scortisoara macinata Crema 600 gr crema de branza 200 gr unt 200 ml smantana pentru frisca neindulcita 80 gr zahar pudra Krantz de nuca 100 gr zahar 50 gr nuca 10 gr untPentru blat am mixat spuma ouale cu praful de sare si zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Am adaugat si morcovul ras si coaja de portocala, amestecand cu o spatula. La final am adaugat si nucile coapte.
Am pus compozitia in 2 forme (18 cm) si le-am introdus in cuptorul incins, pentru aproximativ 45 de minute. Am facut testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-au copt. Am lasat blaturile sa se raceasca.
Pentru crema am mixat untul moale cu zaharul pudra, apoi am adaugat crema de branza. La final am adaugat si smantana pentru frisca batuta in prealabil.
Am taiat fiecare blat pe jumatate, obtinand 4 blaturi. Am asezat primul blat, apoi un strat de crema, iar blat, iar crema, din nou blat, crema si ultimul blat. Am imbracat tortul in crema.
Pentru krantz am caramelizat zaharul, am adaugat untul si apoi nuca. Am rasturnat amestecul pe o planseta umeda si cand s-a racit am maruntit cu sucitorul. Am ornat tortul cu crema si krantz.
Ingrediente Carrot cake
3 buc oua
240 gr faina
200 gr zahar
200 gr morcovi
80 gr nuci
150 ml ulei
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1 lingura coaja rasa de portocala
varf de cutit scortisoara macinata
600 gr crema de branza
200 gr unt
200 ml smantana pentru frisca neindulcita
80 gr zahar pudra
100 gr zahar
50 gr nuca
10 gr unt