Cartofi ca frantuzesti
Reteta culinara Cartofi ca frantuzesti din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Franta. Cum sa faci Cartofi ca frantuzesti
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Cartofi ca frantuzesti
Am preparat o varianta a cartofilor frantuzesti cu ce branzeturi am avut in frigider .
1 kg cartofi 4 oua 100 gr pesmet 100 ml ulei floarea soarelui 100 gr unt gras 82% 200 felii cascaval afumat 200 gr branza moale tip fetta 200 ml smantana 200 ml iaurt grecesc cremos sare piper negru macinat Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare . Ouale se fierb moi timp de 5 minute . Oule se scurg de apa in car4e au fiert si se pun in apa rece pentru a se putea coji apoi mai bine . Oule se curata de coaja , se feliaza si se sareaza . Cartofii se curata de coaja si se taie in felii subtiri . Se ia o tava ceramica in care se presara pesmetul pe fund . Alternativ se pun straturi de cartofi , branzeturi si felii de ou fiert . Se ung aceste straturi cu iaurt grecesc . La al doi-lea strat se pune smantana . Neaparat deasupra trebuie sa terminati cu smantana. Condimentati cu piper negru macinat . Intre straturi se intercaleaza bucatele de unt , si se stropeste cu ulei . La ultimul strat se pun feliile de branza afumata care se vor topi frumos la gratinare . Eu nu am mai pus sare pentru ca branzeturile au continut suficienta si nu a mai fost nevoie . Decorati cu felii de ou tava si o dati la cuptor 10 minute pentru a se gratina . Cand preparatul incepe sa se rumeneasca se scoate din cuptor si se serveste cald . Pentru prospetime presarati deasupra rondele de ceapa verde sau patrunjel tocat . Pofta buna !!!Ingrediente Cartofi ca frantuzesti
1 kg cartofi
4 oua
100 gr pesmet
100 ml ulei floarea soarelui
100 gr unt gras 82%
200 felii cascaval afumat
200 gr branza moale tip fetta
200 ml smantana
200 ml iaurt grecesc cremos
sare
piper negru macinat