Cartofi rantaliti ardelenesti

Reteta culinara din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Cartofi rantaliti ardelenesti

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Cartofi rantaliti ardelenesti

 

 Foarte buni sunt cartofii rantaliti. Se orepara usor si sunt o garnitura excelenta langa oric e bucata de carne. Se pot servi si de post ca o mancare in sine.

1 kg cartofi 100 ml ulei 3 cepe verzi 1 legatura mica patrunjel verde -optional 1 lingurita cu varf de boia rosie dulce de ardei piper negru macinat sare  Cartofii se curata, se taie  cuburi si se spala . Puneti cartofii la fiert in apa cu sare . Cat timp fierb cartofii se taie ceapa verde  si patrunjelul marunt marunt . Prajiti usor ceapa si patrunjelul in ulei pana incepe sa se inmoaie . Puneti boia si piper . Trageti tigaia de pe foc . boiaua daca se arde  devine amaruie . Cartofii se scurg de apa  partial . Eu ii zdrobesc  , nu chiar de tot pana sunt ca un pireu moale . Amestecati cartofii impreuna cu ceapa si patrunjelul prajite . Puneti tigaia pe foc si mai prajeste  . Amestecati . Se poate lasa pana fac  usoare cruste . Gustati si sarati sau piparati daca mai este nevoie .   Pofta buna !!!!

Ingrediente Cartofi rantaliti ardelenesti

1 kg cartofi

100 ml ulei

3 cepe verzi

1 legatura mica patrunjel verde -optional

1 lingurita cu varf de boia rosie dulce de ardei

piper negru macinat

sare

Categorii