Ciorba cu costite si perisoare

Reteta culinara Ciorba cu costite si perisoare din categoria Ciorbe. Cum sa faci Ciorba cu costite si perisoare

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ciorba cu costite si perisoare

 

Am zis sa impac "capra si varza"..... imi plac coastele, altele chiftele....si am profitat ca mai am legume in solar si in gradina

aproximativ 10 bucăți de coastă de porc proaspătă 500 g carne de porc tocata 3 ardei rosii aproximativ 200 g 1 pastranac aproximativ 100 g 2 morcovi aproximativ 200 g 2 cepe roșii aproximativ 100 g aproximativ 150 g de frunze de ceapă verde 1/2 telina aproximativ 150 g aproximativ 120 g ceapă albă pentru chiftele aproximativ 100 g de orez pentru bulion de legume acru 2 galbenusuri leustean proaspăt

Mai intai am fiert coastele in apa cu putina sare. Din când în când am luat spuma formată. In timp ce se fierbea coastele, am pregatit legumele, le-am curatat si le-am taiat cubulete mici, morcovi, pastarnac, telina si ardei, ceapa tocata si ceapa verde. Am curatat rosiile de coaja si le-am pus pe razatoare. Apoi am început cu chiftele, am tăiat ceapa în bucăți mici, am amestecat-o cu carnea tocată, am ajustat sare și piper, am omogenizat amestecul și apoi am format chiftele. Cand coastele au fiert am adaugat legumele, mai putin rosiile, am mai adaugat apa in oala si putina sare, am lasat sa fiarba vreo 20 de minute dupa care am adaugat orezul. Cand orezul a dat in clocot am turnat o cana de apa rece pentru a opri fierberea si am adaugat chiftelele. Când chiftelele au început să se ridice la suprafață, Am adaugat rosiile, am folosit vreo 4 litri de apa, am lasat sa fiarba vreo 20 de minute. Cand am terminat, l-am acris cu bulion de legume. Am luat oala de pe foc, am lasat sa stea vreo 10 minute, apoi am batut 2 galbenusuri si am tocat lacusca verde pe care am presarat-o deasupra.

Ingrediente Ciorba cu costite si perisoare

cca 10 buc de costite de porc proaspete

500 g carne de porc tocata

3 ardei rosii cca 200 g

1 pastranac cca 100 g

2 morcovi cca 200 g

2 cepe rosii cca 100 g

cca 150 g foi de ceapa verde

1/2 telina cca 150 g

cca 120 g ceapa alba pentru perisoare

cca 100 g orez

pentru acrit bulion de zarzare

2 galbenusuri

leustean proaspat

Categorii