Clătite pufoase reţetă vegană si fără gluten

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Clătite pufoase reţetă vegană si fără gluten

Pune bananele in blender si proceseaza-le pana devin lichide. Adauga faina fara gluten intr-un bol mai mare. Adauga bananele pasate si restul ingredientelor. Amesteca-le bine cu ajutorul unui mixer de mana. Daca amestecul nu are consistenta ca de iaurt fluid, atunci mai adauga putina apa sau lapte vegetal. De acum incolo se procedeaza exact ca la clatitele clasice. Foloseste o tigaie anti-aderenta de clatite. Adauga uleiul in tigaie, unge tigaia si apoi scurge uleiul inapoi intr-o cescuta. In functie de marimea tigaii, poti face 2-3 clatite in acelasi timp. Adauga cate jumatate de polonic de compozitie in tigaia incinsa si roteste-l usor apoi peste aluat pentru a-i da o forma rotunda clatitei. Nu intinde prea mult aluatul. Clatitele ar trebui sa aiba aprox. 10 cm in diametru. Lasa clatita la rumenit aprox. 1 minut pe o parte, pana devine aurie, iar apoi cu ajutorul unei palete si a unei furculite, intoarce-o si pe partea cealalta. Scoate clatitele si pune-le pe un prosop de hartie. Procedeaza la fel pana se termina tot aluatul. Nu uita sa ungi tigaia cu ulei intre reprizele de prajit. Poti folosi ce toppinguri doresti: ciocolata, fructe, crema de vanilie sau dulceata! Reteta pregatita de Ruxandra, @www.gourmandelle.com, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

Ingrediente Clătite pufoase reţetă vegană si fără gluten

1 cana (250g) faina fara gluten sau faina de grau

daca nu sunteti intoleranti la gluten

2 banane

coapte

1 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

3 Linguri indulcitor de stevia - am folosit Green Sugar

1 lingurita extract de vanilie

1 lingurita extract de rom

1 Lingura unt de coco

topit

apa sau lapte vegetal

toppinguri la alegere: ciocolata

fructe

crema de vanilie

dulceata (optional)

ulei

Categorii