Conserva de peste

Timp de preparare 3 ore si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Conserva de peste

O conserva sanatoasa, facuta in casa pe care o putem pregati in orice perioada a anului. Este delicios! Pentru inceput spalam si curatam oasele de peste. Se condimentează fileurile rezultate cu sare și piper. Intr-o tava punem ulei cat sa acopere tot fundul. Asezam apoi fileurile de peste, punem foile de dafin, otetul, apa cat sa le acopere si acoperim tava cu un capac. Se da tava la cuptor, la foc mic, pentru 3 ore. Dupa acest timp gustam pestele cu sare si piper si daca este nevoie il asezonam pana ajunge la gustul dorit. Apoi punem conserva în borcane sterilizate și sigilăm capacele. Asezam borcanele intr-o oala, punem apa pana ajunge la gura borcanelor si le punem in praf, la foc mic 2 ore.Dupa acest timp le lasam sa stea in apa in care au fiert pana a doua zi cand le putem pune in camara. Consumam conserve de peste dupa 3 saptamani, apoi este mai gustos si aromele imbinate bine. Alaturi de ceapa rosie sau lamaie aveti la indemana o gustare rapida sanatoasa si delicioasa :-) Va doresc pofta mare !!

Ingrediente Conserva de peste

(8 borcane)

-2 kg. de peste (de care doriti)

-200 ml. otet

-5-6 foi de dafin

-sare si piper

-ulei

-apa

Categorii