Desert briose Ferrero
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert briose Ferrero
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert briose Ferrero
Elegante si minunate au fost, am reusit sa mananc una si am fost tare incantata. Briosele umede si nu foarte dulci, o crema fina cu nutella, putina frisca naturala si bineinteles alune de padure. Curcubeu pe cerul gurii! Sa le pregatiti si voi pentru cei dragi sau pentru a le oferi in dar!
5 oua 150 gr zahar brut (200 daca le vreti mai dulci) 100 ml ulei 100 gr ciocolata neagra 70% cacao 250 gr sana 2 linguri cacao 180 gr faina 50 gr alune de padure rumenite 1 praf de copt 1 lingurita vanilie Pentru crema cu nutella: 400 gr crema de branza (philadelphia, hochland, mascarpone) 200 gr nutella 1 lingura cacao In plus: 150 ml smantana pentru frisca 1 lingura zahar pudra cateva alune de padure rumenite decoratiuni din ciocolataBriosele: Ciocolata, rupta bucatele, o topiti pe baie de aburi, apoi o dati deoparte si o lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare si incepeti sa le mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati zaharul brut treptat, mixati pana este complet topit si ouale isi dubleaza volumul. Incorporati uleiul, sana si vanilia. Adaugati ciocolata topita si amestecati. Cerneti intr-un vas cacaoa, cu faina si praful de copt. Le adaugati si pe aceastea si mixati usor. Alunele de padure le tocati marunt cu un cutit, le puneti in compozitia obtinuta si amestecati cu o paleta. Intr-o tava de briose puneti hartiute. Le umpleti cu compozitie pe 3/4. Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 25 de minute. Faceti testul cu scobitoarea (preventiv) si le scoateti cand sunt gata. Le lasati sa se raceasca.
Crema cu nutella: Nutella trebuie sa fie de la temperatura camerei. Intr-un bol puneti crema de branza rece si o mixati putin. Adaugati nutella, cacaoa cernuta si le mixati bine. Dati crema la frigider 20-30 de minute. Indepartati hartiutele de la briose. Intr-un pos cu varf stelat (asa am ales eu), puneti crema nutella. Ornati fiecare briosa cu aceasta crema. Smantana pentru frisca, rece, o mixati cu zaharul pudra pana devine spumoasa. In alt pos puneti frisca batuta si peste crema nutella, pe mijlocul briosei, puneti frisca. Tocati cu un cutit alunele de padure si le presarati deasupra. Puneti cate o decoratiune de ciocolata si sunt gata de servit. Se pastreaza la rece, acoperite.
Sa aveti pofta!
Ingrediente Desert briose Ferrero
5 oua
150 gr zahar brut (200 daca le vreti mai dulci)
100 ml ulei
100 gr ciocolata neagra 70% cacao
250 gr sana
2 linguri cacao
180 gr faina
50 gr alune de padure rumenite
1 praf de copt
1 lingurita vanilie
Pentru crema cu nutella:
400 gr crema de branza (philadelphia, hochland, mascarpone)
200 gr nutella
1 lingura cacao
In plus:
150 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra
cateva alune de padure rumenite
decoratiuni din ciocolata