Desert Portokalopita
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert Portokalopita
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert Portokalopita
Vinovatii sunt bucatarii si Vali, pentru ca se uita la ei si ma pune sa fac ce ii pata;))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))) astazi porto`kopita greceasca. Am trecut în revistă mai multe rețete și am ales ce și cum îmi doream pentru că aveam curaj.
500 g foi de plăcintă 600 g iaurt grecesc cu 10% grăsime 200 g zahăr tuse 15 g praf de copt 8 ouă sucul unei portocale 200 ml ulei 200 g stafide maro un vârf de cuțit de sare Sirop 600 ml suc de portocale 250 g zahăr felii de portocaleAcest desert se prepară în etape. Prima data am luat foile de placinta, foaie cu foaie si le-am mototolit, apoi le-am intins pe o tava si le-am lasat la uscat pana a doua zi. A doua zi le-am spart.
Intr-un castron am pus ouale, stropite cu un praf de sare si am adaugat zahar, am mixat pana si-au dublat volumul, am adaugat uleiul si am continuat sa amestecam 2-3 minute, apoi am turnat sucul de portocale, praful de copt. si iaurt si amestecat 3-4 minute, la final am adaugat stafidele si frunzele zdrobite, am amestecat bine. Am turnat amestecul intr-o tava cu dimensiunea de 35/25 cm (am tapetat cu hartie de copt, tava era cam urata si nu mai mergea si am pus compozitia direct), apoi am pus jumatati de portocala. . Am incalzit cuptorul la 180 de grade si am dat tava la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute sau pana se leaga compozitia si se rumeneste frumos.
Sirop: Am stors portocalele, 600 ml zeama (nu l-am strecurat, am lasat si pulpa de portocala), am adaugat zaharul si l-am fiert. Am lasat sa se raceasca cat a fost placinta la cuptor.
Am scos placinta, am portionat-o si apoi am turnat siropul peste placinta, am acoperit tava cu alta tava si am lasat siropul la macerat vreo 5-6 ore.
Ingrediente Desert Portokalopita
500 g foi de placinta
600 g iaurt grecesc cu 10% grasime
200 g zahar tos
15 g praf de copt
8 oua
sucul de la o portocala
200 ml ulei
200 g stafide brune
un praf de sare
Sirop
600 ml suc de la portocale
250 g zahar
felii de portocale