Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

 

Este o prajitura tare buna si aromata, pentru iubitorii de nuca de cocos.

Blaturi:

6 oua mari 12 lg zahar 12 lg apa rece 12 lg faina 1/2 plic praf de copt 2 lg cacao

Crema de cocos:

450 ml lapte 4 lg gris 150 g zahar 200 g unt 180 g nuca de cocos 2 plicuri zahar vanilat

Glazura:

100 g ciocolata amaruie 2-3 lg lapte dulce pt insiropat: lapte + esenta de rom

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa deoparte.

In alt bol se amesteca galbenusurile cu faina si praful de copt. Se imparte in doua parti egale. Intr-una din parti se incorporeaza cu miscari lente jumatate din albusurile batute. Se toarna compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 22x33 cm tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 20 de minute. Se face testul scobitorii si daca este gata, se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca usor in tava apoi se pune blatul pe un gratatr si se lasa sa se raceasca complet.

In cealalta compozitie de galbenusuri se adauga cacao, se omogenizeaza bine apoi se incorporeaza restul de spuma, cu miscari usoare. Se coace blatul in aceeasi tava, tapetata cu hartie de copt, la 170 de grade pentru cca 20 de minute. Se face testul scobitorii. 

In timp ce se racesc blaturile, se prepara crema de cocos. Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fundul dublu. Cand incepe sa fiarba, se toarna grisul in ploaie si se amesteca sa nu faca cocoloase. Se adauga si untul si se amesteca continuu pana devine cremoasa. Se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si nuca de cocos. Se amesteca bine apoi se lasa sa se raceasca crema.

Asamblare prajitura: Pe un platou se asaza blatul maro. Se insiropeaza cu laptele si esenta de rom, se toarna crema de cocos iar deasupra se asaza blatul galben, insiropat.

Glazura: Intr-o craticioara se pune ciocolata la topit impreuna cu laptele dulce. Dupa ce se topeste si se omogenizeaza ciocolata, se lasa putin sa se racoreasca apoi se toarna peste prajitura si se niveleaza repede. Se lasa la racit.

Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si bagat in apa inainte.

Pofta buna!

Ingrediente Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

6 oua mari

12 lg zahar

12 lg apa rece

12 lg faina

1/2 plic praf de copt

2 lg cacao

450 ml lapte

4 lg gris

150 g zahar

200 g unt

180 g nuca de cocos

2 plicuri zahar vanilat

100 g ciocolata amaruie

2-3 lg lapte dulce

pt insiropat: lapte + esenta de rom

Categorii