Desert tort Choco Balls

Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort Choco Balls

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort Choco Balls

 

Mai întâi am făcut un chec cu biluțe din acestea, cu aromă de ciocolată, iar acum am făcut un tort, pentru că voiam să le folosesc și la decor, nu numai în blat. Îmi plac mai mult decorurile acestea expresive, decât acelea făcute cu poșul, din creme, sau frișcă. Poate și pentru că nu sunt suficient de talentată la mânuirea poșului... Pentru acest tort am făcut un blat din albușuri (iar se adunaseră cam multe, de la creme și maioneze) și am folosit o cremă de mascarpone, cu afine de pădure, iar gustul final a fost absolut delicios. Evident, se poate face un blat obișnuit, din albușuri și gălbenușuri.

 

INGREDIENTE
Pentru blat: 10 albușuri 1 praf de sare extrafină 10 linguri de zahăr pudră 8 linguri de făină albă 1 linguriță de praf de copt 1 plic de vanilie 75 grame de Choco Balls 2 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru uns forma de blat Pentru cremă: 500 grame de mascarpone 500 ml de smântână (pentru frișcă) 200 grame de zahăr pudră 1 plic de vanilie 1 praf de sare extrafină 100 grame de afine de pădure Pentru sirop: 4 linguri de zahăr tos 150 ml de apă esență de migdale Pentru decor: Choco Balls

Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se poate face un blat obișnuit, din albușuri și gălbenușuri. Eu am făcut un blat numai din albușuri, pentru că aveam suficiente, rămase de la creme și maioneze.

Se mixează albușurile cu un praf de sare extrafină și când încep să crească în volum, se adaugă treptat, puțin câte puțin zahărul și vanilia. Când compoziția pentru blat a crescut frumos, după încorporarea și dizolvarea zahărului, se adaugă făina amestecată cu o linguriță de praf de copt. Se omogenizează bine compoziția pentru blat și se unge cu ulei forma pentru copt. Se pun cu lingura, în tava de copt. straturi alternative de compoziție de blat și biluțe Choco Balls. Ultimul start, de deasupra, va fi de compoziție pentru blat.

Se dă tava la cuptor, la temperatură medie și când blatul a crescut și s-a rumenit frumos, se oprește focul de la cuptor. Se lasă tava cu blatul să se răcească în cuptorul oprit și cu ușa deschisă.

Când blatul s-a răcit, se scoate din forma de copt și se lasă pe o planșetă, până la preparare.

Pentru cremă se face mai întâi frișca, mixând smântâna cu zahărul pudră și vanilia. Când frișca este bine legată, se adaugă un praf de sare extrafină și apoi mascarpone, puțin câte puțin, până la încorporarea totală. Se omogenizează și la urmă se adaugă afinele de pădure întregi. Se dă crema la frigider, până ce se pregătesc și celelalte ingrediente.

Se taie blatul în două, sau trei straturi orizontale, care se umezesc puțin cu un sirop răcit, făcut din: apă, zahăr și esență de migdale.

Se unge blatul cu cremă și apoi ”se învelește” cu crema rămasă. Se decorează tortul cu biluțe Choco Balls. Se dă tortul la frigider pentru 3-4 ore, înainte de porționare și servire.

Ingrediente Desert tort Choco Balls

Pentru blat:

10 albușuri

1 praf de sare extrafină

10 linguri de zahăr pudră

8 linguri de făină albă

1 linguriță de praf de copt

1 plic de vanilie

75 grame de Choco Balls

2 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru uns forma de blat

Pentru cremă:

500 grame de mascarpone

500 ml de smântână (pentru frișcă)

200 grame de zahăr pudră

1 plic de vanilie

1 praf de sare extrafină

100 grame de afine de pădure

Pentru sirop:

4 linguri de zahăr tos

150 ml de apă

esență de migdale

Pentru decor:

Choco Balls

Categorii