Desert tort cu crema de vanilie si capsuni

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu crema de vanilie si capsuni

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort cu crema de vanilie si capsuni

 

Un tort vesel, colorat decorat cu fluturași și floricele ca de vara

 

INGREDIENTE
7 ouă 7 linguri de zahăr 5 linguri de făină 2-3 linguri de cacao (eventual și un praf de copt) 100 gr unt 2 linguri de amidon 350 ml lapte 100 gr. unt pt crema de vanilie esenţă de vanilie un pliculeț cremă de prăjituri cu căpșuni Dr. Oetker 150 gr. unt pt crema de capsuni 250 ml lapte rece. o cană de apă, 3-4 linguri de zahăr, o sticluță esență de vanilie pt sirop fluturași și floricele din napolitană fină pentru decor

Blatul se face așa: Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc și își dublează compoziția. Albușurile se bat spumă. Se adaugă gălbenușurile la spuma de albușuri, apoi făina și cacaua amestecându-se ușor cu o spatulă. Dacă vreți, puneți și un praf de copt. Și apoi, ori puneți toată compoziția într-o formă rotundă de tort și o coaceți 30 de minute la foc potrivit, ori o împărțiți în 3 și coaceți pe rând foile de blat. Eu am ales de data asta a doua variantă.

Pentru sirop, am amestecat apa cu zahărul și esența de vanilie și am pus pe foc cât să se dizolve zahărul.

Crema de vanilie am făcut-o așa: Amidonul l-am amestecat cu zahărul, am turnat laptele încet şi am amestecat să nu se facă cocoloaşe. Am pus cratiţa pe foc mic şi am fiert, dar nu am dat în clocot, până s-a îngroşat. Am lăsat deoparte să se răcească şi între timp am frecat untul cu mixerul. Când budinca s-a răcit, am adăugat-o treptat la unt şi am omogenizat.

Crema de căpșuni am făcut-o după instrucțiunile de pe plic, respectiv, într-un vas am pus 250 ml de lapte rece, am adăugat plicul Dr. Oetker și 150 ml de unt moale, la temperatura camerei și am mixat timp de 3 minute până s-a întărit compoziția.

Apoi am însiropat prima foaie de blat și am pus un strat de cremă de vanilie, am așezat a doua foaie de blat, am însiropat-o și am pus din nou un strat de cremă de vanilie. A treia foaie am însiropat-o și pe ea, după care am îmbrăcat tortul în crema de căpșuni și am decorat cu floricelele și fluturașii din napolitană.

Ingrediente Desert tort cu crema de vanilie si capsuni

7 ouă

7 linguri de zahăr

5 linguri de făină

2-3 linguri de cacao (eventual și un praf de copt)

100 gr unt

2 linguri de amidon

350 ml lapte

100 gr. unt pt crema de vanilie

esenţă de vanilie

un pliculeț cremă de prăjituri cu căpșuni Dr. Oetker

150 gr. unt pt crema de capsuni

250 ml lapte rece.

o cană de apă, 3-4 linguri de zahăr, o sticluță esență de vanilie pt sirop

fluturași și floricele din napolitană fină pentru decor

Categorii