Desert tort cu zmeura si mascarpone
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort cu zmeura si mascarpone
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu zmeura si mascarpone
Din categoria sărbătoririi lunii... La mulți ani, Vali! să fie bine cu cele 62 de veri împlinite.
aproximativ 24 de biscuiti Sirop de zmeură aproximativ 300 g zmeura Cremă 5 gălbenușuri 180 g zahăr 2 linguri sirop de zmeura 3 foi de gelatina 250 g mascarpone Frisca 350 ml frisca 3 plicuri de zahar vanilat decor ciocolata topitaAm folosit un inel de tort reglabil, l-am fixat la 18 cm, am pus folie de acetat pe marginea inelului.
Sirop: sirop de zmeura diluat cu apa minerala pentru a inmuia biscuitii
Crema: Crema pentru frisca rece de la frigider am amestecat-o cateva minute cu zahar vanilat.
Crema: Am hidratat foile de gelatina in apa rece. Am pus galbenusurile impreuna cu zaharul si siropul de zmeura intr-un vas de inox, le-am amestecat aproximativ 5 minute, apoi am asezat vasul pe baie de aburi si am amestecat continuu, pana s-a topit tot zaharul. Apoi am adaugat gelatina storsa cu apa, amestecata rapid pentru a se incorpora bine gelatina. Am luat vasul de pe baia de aburi si am lasat sa se raceasca pana am amestecat mascarpone cu frisca. Apoi am adaugat crema de galbeni.
Asamblare: Am taiat biscuitii in jumatate, apoi i-am insiropat si i-am asezat in forma pregatita, am format o baza, iar pe marginea inelului am asezat 6 biscuiti nesiropati, am adaugat peste biscuiti zmeura si apoi ceva crema. Peste crema biscuiti siroposi, zmeura si apoi crema, iar biscuitii, zmeura si restul de crema. L-am modelat ca la frigider pana a doua zi cand l-am ornat cu zmeura si ciocolata topita.
Ingrediente Desert tort cu zmeura si mascarpone
cca 24 piscoturi
Sirop de zmeura
cca 300 g zmeura
Crema
5 galbenusuri
180 g zahar
2 linguri sirop zmeura
3 foi gelatina
250 g mascarpone
Frisca
350 ml smantana pentru frisca
3 pliculete zahar vanilat
Decor
ciocolata topita