Desert tort Iulia

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort Iulia

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort Iulia

Blat verde (forma silicon 20 cm diametru) 2 oua un vârf de cuțit de sare 60 g zahăr 60 g faina 15 ml ulei 20 ml lapte suc de lămâie vopsea verde Crema de ciocolata neagra Schogetten 5 g gelatina + 30 ml apa rece 75 ml lapte cu 3,5% grăsime 2 galbenusuri 100 g ciocolată neagră Schogetten 2 linguri de zahar 200 g proaspete Acoperiți cu sirop de căpșuni 2 oua un vârf de cuțit de sare 60 g zahăr 60 g faina 15 ml ulei 20 ml sirop de căpșuni suc de lămâie Crema de ciocolata cu arahide Schogetten si mascarpone 5 g gelatina + 30 ml ulei 75 ml lapte cu 3,5% grăsime 2 galbenusuri 1 lingura zahar 125 g mascarpone 100 g proaspete Blat de bezea cu nuca 2 albusuri 70 g zahăr 70 g nuci tocate grosier 10 g amidon 1 lingura cacao Crema de ciocolata cu lapte Schogetten 5 g gelatina + 30 ml apa rece 75 ml lapte cu 3,5 5 grăsime 2 galbenusuri 1 lingura zahar 100 g ciocolată cu lapte Schogetten 200 g proaspete Blat albastru 2 oua un vârf de cuțit de sare 60 g zahăr 60 g faina 15 ml ulei 20 ml lapte 30 g fulgi de migdale suc de lămâie vopsea albastră Crema de ciocolata alba Schogetten si mascarpone 5 g gelatina + 30 ml apa rece 75 ml lapte cu 3,5% grăsime 2 galbenusuri 1 lingura zahar 100 g ciocolată albă Schogetten 150 g proaspete 125 g mascarpone decor zmeură coacaze, albe, rosii, negre agrișă cirese

Pentru blaturi am folosit o matrita din silicon cu diametrul de 20 cm. Mai întâi am pregătit blaturile

Blat verde : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am incorporat galbenusurile, am adaugat faina si apoi uleiul amestecat cu lapte, la final am adaugat colorantul verde. Am uns forma cu putin ulei si am turnat blatul in forma, am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 18 min. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.

Blat cu sirop de capsuni :Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am incorporat galbenusurile, am adaugat faina si apoi uleiul amestecat cu siropul de capsuni  . Am uns forma cu putin ulei si am turnat blatul in forma, am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 18 min. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.

Blat de bezea cu nuci : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si amidonul am mixat pana am obtinut o bezea tare, la final am adaugat nucile taiat grosier si cacao. Am uns forma cu putin ulei si am turnat blatul, am copt blatul cca 18 min.

Blat albastru cu migdale : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am incorporat galbenusurile, am adaugat faina si apoi uleiul amestecat cu lapte, la final am adaugat migdalele si  colorantul albastru. Am uns forma cu putin ulei si am turnat blatul in forma, am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 18 min. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.

 Frisca : 650 ml smatana pentru frisca  rece de la frigider am mixat-o cu 4 pliculete de zahar vanilat. Am obtinut o frisca batuta lejer, nu este nevoie sa fie foarte ferma. Frisca obtinuta am impartit-o la fiecare crema in parte dupa cum urmeaza in descrierea fiecarei creme in parte.

Crema ciocolata neagra : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce laptele sa infierbantat, apoi am adaugat ciocolata neagra, am omogenizat crema. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am lasat cateva minute sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca batuta. Am asezat blatul verde pe un platou, am asezat un inel de tort reglabil, marginile le-am imbracat cu folie acetata, peste vasul verde am pus crema de ciocolata neagra, apoi am bagat forma la frigider sa se intareasca crema.

Crema de ciocolata cu alune si mascarpone : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce laptele sa infierbantat, apoi am adaugat ciocolata cu alune, am omogenizat crema. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am lasat cateva minute sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca batuta amestecata cu mascarponele. Am scos forma de la frigider dupa ce sa intarit prima crema, am asezat al doilea blat cel cu sirop de capsuni, apoi crema de ciocolata cu alune. Am dat din nou forma la frigider sa se intareasca  doua crema.

Crema cu ciocolata de lapte : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce laptele sa infierbantat, apoi am adaugat ciocolata cu lapte, am omogenizat crema. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am lasat cateva minute sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca batuta. Am scos de la frigider forma de tort dupa ce a doua crema sa intarit, am asezat blatul de bezea, pentru ca bezeaua se mai strange la copt, blatul a fost un pic mai mic decat celelalte, asa ca am ornat cu zmeura pe margine si pe blat, apoi am adaugat crema. Am dat forma la rece.

Crema cu ciocolata alba si mascarpone :Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce laptele sa infierbantat, apoi am adaugat ciocolata alba, am omogenizat crema. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am lasat cateva minute sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca batuta amestecata cu mascarponele. Am scos de la frigider forma de tort dupa ce a treia crema sa intarit, am asezat blatul albastru am daugat crema si am dat forma la frigider pentru vreo 4 ore.

Dupa ce a stat tortul la frigider 4 ore l-am scos , am scos inelul din jurul tortului si l-am ornat cu fructe.

Ingrediente Desert tort Iulia

Blat verde ( forma silicon 20 cm diametru)

2 oua

un praf de sare

60 g zahar

60 g faina

15 ml ulei

20 ml lapte

zeama de lamaie

colorant verde

Crema de ciocolata neagra Schogetten

5 g gelatina + 30 ml apa rece

75 ml lapte cu 3,5 % grasime

2 galbenusuri

100 g ciocolata neagra Schogetten

2 linguri zahar

200 g frisca

Blat cu sirop de capsuni

2 oua

un praf de sare

60 g zahar

60 g faina

15 ml ulei

20 ml sirop de capsuni

zeama de lamaie

Crema de ciocolata cu alune Schogetten si mascarpone

5 g gelatina + 30 ml ulei

75 ml lapte cu 3,5% grasime

2 galbenusuri

1 lingura zahar

125 g mascarpone

100 g frisca

Blat de bezea cu nuca

2 albusuri

70 g zahar

70 g nuca taiata grosier

10 g amidon

1 lingura cacao

Crema de ciocolata cu lapte Schogetten

5 g gelatina + 30 ml apa rece

75 ml lapte cu 3,5 5 grasime

2 galbenusuri

1 lingura zahar

100 g ciocolata cu lapte Schogetten

200 g frisca

Blat albastru

2 oua

un praf de sare

60 g zahar

60 g faina

15 ml ulei

20 ml lapte

30 g fulgi de migdale

zeama de lamaie

colorant albastru

Crema de ciocolata alba Schogetten si mascarpone

5 g gelatina + 30 ml apa rece

75 ml lapte cu 3,5 % grasime

2 galbenusuri

1 lingura zahar

100 g ciocolata alba Schogetten

150 g frisca

125 g mascarpone

Decor

zmeura

coacaze, albe, rosii, negre

agrise

cirese

Categorii