Desert tort Iulia
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort Iulia
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort Iulia
Pentru blaturi am folosit o matrita din silicon cu diametrul de 20 cm. Mai întâi am pregătit blaturile
Blat verde : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am incorporat galbenusurile, am adaugat faina si apoi uleiul amestecat cu lapte, la final am adaugat colorantul verde. Am uns forma cu putin ulei si am turnat blatul in forma, am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 18 min. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.
Blat cu sirop de capsuni :Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am incorporat galbenusurile, am adaugat faina si apoi uleiul amestecat cu siropul de capsuni . Am uns forma cu putin ulei si am turnat blatul in forma, am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 18 min. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.
Blat de bezea cu nuci : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si amidonul am mixat pana am obtinut o bezea tare, la final am adaugat nucile taiat grosier si cacao. Am uns forma cu putin ulei si am turnat blatul, am copt blatul cca 18 min.
Blat albastru cu migdale : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si zeama de lamaie si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am incorporat galbenusurile, am adaugat faina si apoi uleiul amestecat cu lapte, la final am adaugat migdalele si colorantul albastru. Am uns forma cu putin ulei si am turnat blatul in forma, am bagat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 18 min. Am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.
Frisca : 650 ml smatana pentru frisca rece de la frigider am mixat-o cu 4 pliculete de zahar vanilat. Am obtinut o frisca batuta lejer, nu este nevoie sa fie foarte ferma. Frisca obtinuta am impartit-o la fiecare crema in parte dupa cum urmeaza in descrierea fiecarei creme in parte.
Crema ciocolata neagra : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce laptele sa infierbantat, apoi am adaugat ciocolata neagra, am omogenizat crema. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am lasat cateva minute sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca batuta. Am asezat blatul verde pe un platou, am asezat un inel de tort reglabil, marginile le-am imbracat cu folie acetata, peste vasul verde am pus crema de ciocolata neagra, apoi am bagat forma la frigider sa se intareasca crema.
Crema de ciocolata cu alune si mascarpone : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce laptele sa infierbantat, apoi am adaugat ciocolata cu alune, am omogenizat crema. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am lasat cateva minute sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca batuta amestecata cu mascarponele. Am scos forma de la frigider dupa ce sa intarit prima crema, am asezat al doilea blat cel cu sirop de capsuni, apoi crema de ciocolata cu alune. Am dat din nou forma la frigider sa se intareasca doua crema.
Crema cu ciocolata de lapte : Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce laptele sa infierbantat, apoi am adaugat ciocolata cu lapte, am omogenizat crema. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am lasat cateva minute sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca batuta. Am scos de la frigider forma de tort dupa ce a doua crema sa intarit, am asezat blatul de bezea, pentru ca bezeaua se mai strange la copt, blatul a fost un pic mai mic decat celelalte, asa ca am ornat cu zmeura pe margine si pe blat, apoi am adaugat crema. Am dat forma la rece.
Crema cu ciocolata alba si mascarpone :Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul, laptele si am mixat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat pana ce laptele sa infierbantat, apoi am adaugat ciocolata alba, am omogenizat crema. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata, am lasat cateva minute sa se mai raceasca apoi am adaugat frisca batuta amestecata cu mascarponele. Am scos de la frigider forma de tort dupa ce a treia crema sa intarit, am asezat blatul albastru am daugat crema si am dat forma la frigider pentru vreo 4 ore.
Dupa ce a stat tortul la frigider 4 ore l-am scos , am scos inelul din jurul tortului si l-am ornat cu fructe.
Ingrediente Desert tort Iulia
Blat verde ( forma silicon 20 cm diametru)
2 oua
un praf de sare
60 g zahar
60 g faina
15 ml ulei
20 ml lapte
zeama de lamaie
colorant verde
Crema de ciocolata neagra Schogetten
5 g gelatina + 30 ml apa rece
75 ml lapte cu 3,5 % grasime
2 galbenusuri
100 g ciocolata neagra Schogetten
2 linguri zahar
200 g frisca
Blat cu sirop de capsuni
2 oua
un praf de sare
60 g zahar
60 g faina
15 ml ulei
20 ml sirop de capsuni
zeama de lamaie
Crema de ciocolata cu alune Schogetten si mascarpone
5 g gelatina + 30 ml ulei
75 ml lapte cu 3,5% grasime
2 galbenusuri
1 lingura zahar
125 g mascarpone
100 g frisca
Blat de bezea cu nuca
2 albusuri
70 g zahar
70 g nuca taiata grosier
10 g amidon
1 lingura cacao
Crema de ciocolata cu lapte Schogetten
5 g gelatina + 30 ml apa rece
75 ml lapte cu 3,5 5 grasime
2 galbenusuri
1 lingura zahar
100 g ciocolata cu lapte Schogetten
200 g frisca
Blat albastru
2 oua
un praf de sare
60 g zahar
60 g faina
15 ml ulei
20 ml lapte
30 g fulgi de migdale
zeama de lamaie
colorant albastru
Crema de ciocolata alba Schogetten si mascarpone
5 g gelatina + 30 ml apa rece
75 ml lapte cu 3,5 % grasime
2 galbenusuri
1 lingura zahar
100 g ciocolata alba Schogetten
150 g frisca
125 g mascarpone
Decor
zmeura
coacaze, albe, rosii, negre
agrise
cirese