Desert tort Karpatka

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort Karpatka

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort Karpatka

 

O prajitura ecler cu crema de vanilie si miros de ciocolata. Un desert minunat.

Rock:

200 ml apă un vârf de cuțit de sare 5 gr zahar 100 gr unt 150 gr faina 4 oua

Cremă:

2 buc oua 150 gr zahar 500 ml lapte 45 gr amidon de porumb 10 picături de vanilie 100 gr unt 200 ml smantana pentru smantana neindulcita

Decor:

50 gr ciocolata

Am inceput sa pregatesc crema. Am amestecat putin ou cu zaharul, am adaugat amidonul, apoi treptat laptele. Am pus oala pe foc si am fiert crema pana s-a ingrosat. Am luat vasul de pe foc, am adaugat untul moale si la final vanilia. Am lasat crema sa se raceasca.

Pana s-a racit crema, am pregatit blaturile. Am pus intr-un bol apa, sare, zahar si unt. Am pus vasul pe foc si dupa ce s-a topit untul am adaugat toata faina deodata, amestecand energic. Am lasat oala pe foc, amestecand continuu pana s-a desprins compozitia de fundul oalei. Am luat oala de pe foc si am lasat-o sa se raceasca. Am batut cele 4 oua si le-am adaugat treptat in compozitia racita. Din aceasta compozitie am copt 2 blaturi. Am desenat doua cercuri pe hartia de copt si am impartit aluatul incercand sa faca denivelari. Am dat tava la cuptorul incins pentru 45-50 de minute.

Am lasat blaturile sa se raceasca si am continuat cu crema. Am amestecat frisca si am incorporat-o in frisca rece.

Pentru asamblare am asezat primul blat, apoi trei sferturi de crema, al doilea blat si restul de crema. L-am ornat cu ciocolata rasa. Am lasat-o la rece peste noapte si am servit-o a doua zi.

Ingrediente Desert tort Karpatka

200 ml apa

un praf de sare

5 gr zahar

100 gr unt

150 gr faina

4 oua

2 buc oua

150 gr zahar

500 ml lapte

45 gr amidon de porumb

10 picaturi vanilie

100 gr unt

200 ml smantana pentru frisca neindulcita

50 gr ciocolata

Categorii