Desert tort Karpatka
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort Karpatka
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort Karpatka
O prajitura ecler cu crema de vanilie si miros de ciocolata. Un desert minunat.
Rock:
200 ml apă un vârf de cuțit de sare 5 gr zahar 100 gr unt 150 gr faina 4 ouaCremă:
2 buc oua 150 gr zahar 500 ml lapte 45 gr amidon de porumb 10 picături de vanilie 100 gr unt 200 ml smantana pentru smantana neindulcitaDecor:
50 gr ciocolataAm inceput sa pregatesc crema. Am amestecat putin ou cu zaharul, am adaugat amidonul, apoi treptat laptele. Am pus oala pe foc si am fiert crema pana s-a ingrosat. Am luat vasul de pe foc, am adaugat untul moale si la final vanilia. Am lasat crema sa se raceasca.
Pana s-a racit crema, am pregatit blaturile. Am pus intr-un bol apa, sare, zahar si unt. Am pus vasul pe foc si dupa ce s-a topit untul am adaugat toata faina deodata, amestecand energic. Am lasat oala pe foc, amestecand continuu pana s-a desprins compozitia de fundul oalei. Am luat oala de pe foc si am lasat-o sa se raceasca. Am batut cele 4 oua si le-am adaugat treptat in compozitia racita. Din aceasta compozitie am copt 2 blaturi. Am desenat doua cercuri pe hartia de copt si am impartit aluatul incercand sa faca denivelari. Am dat tava la cuptorul incins pentru 45-50 de minute.
Am lasat blaturile sa se raceasca si am continuat cu crema. Am amestecat frisca si am incorporat-o in frisca rece.
Pentru asamblare am asezat primul blat, apoi trei sferturi de crema, al doilea blat si restul de crema. L-am ornat cu ciocolata rasa. Am lasat-o la rece peste noapte si am servit-o a doua zi.
Ingrediente Desert tort Karpatka
200 ml apa
un praf de sare
5 gr zahar
100 gr unt
150 gr faina
4 oua
2 buc oua
150 gr zahar
500 ml lapte
45 gr amidon de porumb
10 picaturi vanilie
100 gr unt
200 ml smantana pentru frisca neindulcita
50 gr ciocolata