Desert tort M&M ( Minodora si Mihai, 25 de ani batuti pe muchie ) si reteta 1400

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort M&M ( Minodora si Mihai, 25 de ani batuti pe muchie ) si reteta 1400

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort M&M ( Minodora si Mihai, 25 de ani batuti pe muchie ) si reteta 1400

 

Mai in gluma, mai in serios uite ca am ajuns si la reteta cu nr. 1400, mult putin, greu de spus. Sunt niste ani buni de cand am pasit timid pe poarta Bucatarasului, asa ca o gluma, cu veselie, pentru ca asta ma caracterizeaza, dar asta nu inseamna  ca am ramas doar la stadiul de gluma, eu cred ca am evoluat si mereu ma autodepasesc, imi imping limitele, mai ales ca n-am la baza nici un curs de specialitate, dar imi place sa incerc mereu ceva nou, chiar daca la prima vedere pare complicat. Mereu mi-au placut chestiile complicate, care necesita timp si imi dau adrenalina peste cap. Am ales pentru reteta cu nr.1400 ceva de sezon, ca e vara, canicula. Cum la mine in familie a inceput sezonul leilor si al nuntilor de argint si peste argint, acest tort este pentru sora cea mica Minodora si al ei sot Mihai, pe 29 iulie au implinit frumoasa varsta de 25 de ani impreuna si tot pe 29 iul fiul lor cel mare Victor a implinit 22 de ani, deci dubla sarbatoare. Sa fiti fericiti, sa aveti parte de bucurii si sa fim uniti asa cum am fost si pana acum, familionul nostru mare si frumos. La multi ani ! In curand urmeaza si ceilalti lei din Constelatialeu -Clementina, Cristian si Nicoleta. Retete de vara

 

INGREDIENTE
Blat de tort diametru 26 cm 3 oua 3 linguri de zahar 3 linguri de ulei 3 linguri pline varf cu alune prajite si macinate 2 linguri cu faina, nu foarte pline Crema de mure 400 g mure 150 g zahar 500 g mascarpone 10 g gelatina 100 ml lapte cu 3,5 % grasime 3 oua 100 g zahar Crema ciocolata alba Schogetten 200 g ciocolata alba 100 ml frisca lichida Hulala 100 ml smantana 32% grasime La Dorna 3 galbenusuri 7 g gelatina+ 20 ml apa rece 100 ml lapte 3,5 % grasime Crema de ciocolata Latte Macchiato Schogetten 200 g ciocolata latte Macchiato 100 ml frisca lichida Hulala 100 ml smantana 32% grasime La Dorna 3 galbenusuri 7 g gelatina+ 20 ml apa rece 100 ml lapte 3,5 % grasime Decor ciocolata topita mure proaspete banuti de biscuiti oreo trasi in ciocolata bezele

Blat : Am folosit un inel reglabil pentru torturi, am fixat inelul la dimensiunea de 26 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Separat am mixat galbenusurile cu uleiul si apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat alunele macinate si faina, folosind aceleasi miscari lente de jos in sus. In tava de la aragaz am pus hartie de copt, am imbracat si inelul in hartie de copt, l-am asezat pe tava apoi am turnat compozitia de blat. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, fiind un blat nu foarte inalt se coace destul de repede. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Crema de mure : Intr-o craticioara am pus murele cu 150 g zahar si am pus craticiara pe foc, am lasat sa fiarba pana a inceput sa se lege un pic , sa iasa un fel de gem. Am lasat deoparte sa s eracoreasca un pic si am pus pe foc ouale alestecate cu 100 g zahar si cu 100 ml lapte, am amestecat continuu pana a inceput sa se ingroase. Cat timp am pregatit crema de oua, am pus la hidratat in apa rece gelatina. Cand crema de oua a fost gata, am tras de pe foc si am incorporat gelatina hidratata. Intr-un castron am pus crema mascarpone, am adaugat gemul de mure caldut si crema de oua si am mixat bine, pana am obtinut o crema omogena. Apoi am trecut la asamblarea primei parti, este un tort care necesita timp.

Am folosit o fporma d etort cu pereti de silicon, detasabili, am asezat blatul de tort apoi am turnat crema de mure si am dat forma de frigider pentru o ora.

Crema de cicocolata alba : Frisca lichida impreuna cu smantana pentru frisca le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma dar nu foarte tare. Separat am infierbantat laptele si l-am turnat in fir subtire peste galbenusuri amestecand foarte repede, apoi am adaugat ciocolata alba si am continuat sa amestec pana ce ciocolata s-a topit, la final am adaugat gelatina hidratata in apa rece si am omogenitat. Acest amestec obtinut l-am incorporat in frisca.

Am scos forma de tort de la frigider si am turnat peste crema de mure intarita , crema de ciocolata alba si din nou am bagat tortul la frigider pentru cca 1 ora.

Crema de ciocolata Latte Macchiato : Am folosit acelasi procedeu ca la crema de ciocolata alba.Frisca lichida impreuna cu smantana pentru frisca le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma dar nu foarte tare. Separat am infierbantat laptele si l-am turnat in fir subtire peste galbenusuri amestecand foarte repede, apoi am adaugat ciocolata alba si am continuat sa amestec pana ce ciocolata s-a topit, la final am adaugat gelatina hidratata in apa rece si am omogenitat. Acest amestec obtinut l-am incorporat in frisca.

Am scos din nou forma de la frigider si am turnat peste crema de ciocolata alba intarita, crema de ciocolata Latte Macchiato. Am dat tortul din nou la frigider pentru cateva ore , n-am cronometrat, 2-3 ore cam asa ceva.

Decorare : Dupa ce a stat cateva ore bune la frigider, am scos tortul din frigider, cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte am desprins frumos marginile tortului, apoi am desfacut partea de silicon detasabila a formei de tort. Am ornat cu mure proaspete din gradina, banuti de biscuiti oreo trasi in ciocolata, bezele si ciocolata topita. Din punctul meu d evedere nu este un tort complicat, doar necesita un timp mai indelungat de preparat si multa rabdare.

Ingrediente Desert tort M&M ( Minodora si Mihai, 25 de ani batuti pe muchie ) si reteta 1400

Blat de tort diametru 26 cm

3 oua

3 linguri de zahar

3 linguri de ulei

3 linguri pline varf cu alune prajite si macinate

2 linguri cu faina, nu foarte pline

Crema de mure

400 g mure

150 g zahar

500 g mascarpone

10 g gelatina

100 ml lapte cu 3,5 % grasime

3 oua

100 g zahar

Crema ciocolata alba Schogetten

200 g ciocolata alba

100 ml frisca lichida Hulala

100 ml smantana 32% grasime La Dorna

3 galbenusuri

7 g gelatina+ 20 ml apa rece

100 ml lapte 3,5 % grasime

Crema de ciocolata Latte Macchiato Schogetten

200 g ciocolata latte Macchiato

100 ml frisca lichida Hulala

100 ml smantana 32% grasime La Dorna

3 galbenusuri

7 g gelatina+ 20 ml apa rece

100 ml lapte 3,5 % grasime

Decor

ciocolata topita

mure proaspete

banuti de biscuiti oreo trasi in ciocolata

bezele

Categorii