Desert tortul meu - 53 de veri

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tortul meu - 53 de veri

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tortul meu - 53 de veri

 

N-aveam nici un chef, cand trebuie sa-mi fac mie tort mi se cam taie......nu ca la maioneza....ca la taiat de chef, unde pui ca e si ditamai canicula care bantuie pe afara. Pana la urma am mesterit eu ceva, iar daca nu este bun am si varianta de avarie, profiterol. Hai sa-mi fie  cu la multi ani si ce-o mai pica pe langa, nu-s pretentioasa, sanatoasa sa fiu.

Mouse de mango si ciocolata alba Callebaut 2 forme de silicon cu modele diferite 600 g piure de mango ( l-am luat de-a gata, nu m-am chinuit eu sa-l fac) 200 g ciocolata alba Callebaut 3 oua 10 g gelatina 200 ml smantana de gatit La Dorna 32% grasime- batuta o frisca mai moale Mouse de ciocolata neagra Callebaut forma de tort 26 cm cu inel detasabil 3 oua 2 linguri zahar pudra 200 ml smantana de gatit La Dorna 32% grasime 7 g gelatina 200 ml smatana de gatit La Dorna 32% grasime -batuta o frisca mai moale piscoturi pentru baza tortului decor ciocolata topita

Este un tort simplu dar necesita timp, l-am facut in doua etape.

Etapa 1. Mouse de mango : Am dezghetat piureul de mango, am pus la hidratat gelatina in apa rece. Am batut bine cele 3 oua si le-am omogenizat in piureul de mango, am pus pe baie de abur sa se infierbante, amestecand continuu, am adaugat si ciocolata alba. Am continuat sa amestec pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat de pe foc amestecul si am incorporat gelatina hidratata. Am lasat sa scada temperatura sub 30 grade, intre timp am batut smantana , nu foarte mult, cat sa obtin o frisca mai moale. Am incorporat frisca in  compozitia de mango apoi am umplut formele de silicon, am avut 12 un model si 8 alt model. Am dat formele la congelator pana a doua zi.

Etapa 2. Dupa ce formele au stat la congelator toata noaptea, a doua zi le-am scos din congelator si am scos mouse-urile din forme. Am luat o forma de tort cu inele detasabil din silicon, am pus si-o banda de folie acetata, apoi am asezat ca baza piscoturi, nu le-am insiropat, probabil de lene. Peste piscoturi am asezat mous-urile de mango, alternand formele, mi-au intrat 19 buc, pe al 20-lea l-am mancat ca o calica....:)))))))))))))))))). Dupa ce am pregatit forma de tort m-am apucat de mouse-ul de ciocolata.

Mouse de ciocolata neagra : Gelatina am pus-o la hidrata in apa rece. Intr-un castron de inox am amestecat cele 3 oua cu zaharul pudra, am adaugat 200 ml smantana, am omogenizat. Am pus si ciocolata si am asezat castronul pe baie de abur, amestecand continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am tars castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata. Am lasat sa scada temperatura sub 30 grade,  intre timp am batut smantana , nu foarte mult, cat sa obtin o frisca mai moale. Am incorporat frisca in  compozitia de ciocolata. Compozitia obtinuta am turnat-o cu grija in forma de tort. Am dat la congelator pentru 5-6 ore. Dupa care am scos tortul din forma si am decorat cu ciocolata neagra topita si cu pepite de ciocolata alba si neagra. Hai ca l-am scris si pe asta, sper ca n-am uitat nimic....La multi ani, Clementino !

Ingrediente Desert tortul meu - 53 de veri

Mouse de mango si ciocolata alba Callebaut

2 forme de silicon cu modele diferite

600 g piure de mango ( l-am luat de-a gata, nu m-am chinuit eu sa-l fac)

200 g ciocolata alba Callebaut

3 oua

10 g gelatina

200 ml smantana de gatit La Dorna 32% grasime- batuta o frisca mai moale

Mouse de ciocolata neagra Callebaut

forma de tort 26 cm cu inel detasabil

3 oua

2 linguri zahar pudra

200 ml smantana de gatit La Dorna 32% grasime

7 g gelatina

200 ml smatana de gatit La Dorna 32% grasime -batuta o frisca mai moale

piscoturi pentru baza tortului

decor

ciocolata topita

Categorii