Ghiveci de legume

Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Ghiveci de legume

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ghiveci de legume

 

O bunatate de ghiveci de legume am facut astazi, cu tot felul de legume: morcovi, broccoli, conopida, telina si vinete, aromata cu usturoi si ierburi din gradina mea. :) Desi e vorba doar despre o tocana simpla de legume, de post, papilele mele au fost pe deplin satisfacute. 

 

INGREDIENTE
3 morcovi mari 1 buchetel de broccoli 1/2 conopida mica 1 vanata 1 radacina de telina o mana de rosii cherry divers colorate 1 ceapa rosie mare 1 capatana de usturoi sare, piper amestec de ierburi aromatice uscate: cimbrisor, cimbru, busuioc, menta, leustean 1 lingurita chimen boia de ardei dulce ulei de masline 2-3 linguri sos dulce-iute

Curata legumele, spala-le bine si taie-le cubulete, rondele, felii, dupa cum obisnuiesti sau iti place mai mult.

Incinge uleiul de masline si adauga ceapa taiata fideluta si o parte din usturoi. Amesteca si lasa-le sa se caleasca usor, cat sa se coloreze, nu mai mult.

Adauga radacinoasele - morcovi si telina, legume care necesita timp mai lung de preparare, condimenteaza cu sare si piper. Joaca-te cu lingura printre ele de cateva ori, apoi pune pe rand vinetele, broccoli, conopida si amestecul de ierburi aromatice, plus un pahar mic cu apa.

Acum e momentul sa adaugi chimen, boia de ardei, restul de usturoi, rosiile cherry si sosul dulce-iute.

Mai lasa doar de cateva ori sa mai bolboroseasca impreuna toate legumele, apoi opreste focul.

Dichiseste ghiveciul de legume cu verdeata proaspata gen marar, patrunjel sau pentru un gust special, cu frunze de fenicul.

Poftim la masa!

Ingrediente Ghiveci de legume

3 morcovi mari

1 buchetel de broccoli

1/2 conopida mica

1 vanata

1 radacina de telina

o mana de rosii cherry divers colorate

1 ceapa rosie mare

1 capatana de usturoi

sare, piper

amestec de ierburi aromatice uscate: cimbrisor, cimbru, busuioc, menta, leustean

1 lingurita chimen

boia de ardei dulce

ulei de masline

2-3 linguri sos dulce-iute

Categorii