Inghetata cu rom si stafide

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata cu rom si stafide

Stafidele se pun la inmuiat in apa calda pentru 15-20 minute,apoi se scurg si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga amidonul si laptele caldut si se continua mixarea. Amestecul se pune intr-o cratita si se pune pe foc mediu amestecand incontinuu 5-7 minute pana se ingroase putin compozitia. Se lasa la racit. Frisca se bate tare si se incorporeaza in crema de oua,rece, apoi se adauga stafidele si se amesteca. Bolul/caserola se pune in congelatir si se scoate din ora in ora,de 3 ori, si se amesteca cu o lingura. Se poate repartiza in forme individuale si se baga la congelator pana ingheata. Pentru a iesi cu usurinta se scufunda in apa fierbinte pentru cateva secunde,apoi se rastoarna pe o farfurie. Se poate servi globulete,in cornete.

Ingrediente Inghetata cu rom si stafide

3 galbenusuri

150 g zahar

1 lingura amidon

300 ml lapte

400 ml frisca

250 g stafide

1 esenta rom/50 ml rom

Categorii