Inghetata de menta

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Inghetata de menta

Intr-o cratita, amesteca laptele, zaharul, jumatate din smantana si praful de sare. Amesteca bine. Adauga frunzele de menta si continua sa amesteci pana cand frunzele de menta s-au omogenizat cu restul ingredientelor. Ia cratita de pe foc si lasa continutul sa se raceasca timp de o ora. Intre timp, intr-un castron, amesteca galbenusurile de ou cu restul de smantana. Adauga peste oua si crema cu menta si amesteca continuu, pana cand se obtine o crema omogena. Adauga crema din nou pe foc si amesteca continuu, pana cand crema se intareste. Cand se intareste, ia crema de pe foc si continua sa amesteci bine, cateva minute. Lasa apoi crema sa se raceasca la temperatura camerei. Cand s-a racit, pune crema intr-un recipient special pentru inghetata si tine-o cateva ore la congelator. Inghetata de menta se serveste rece, ornata cu ciocolata rasa deasupra si o frunza de menta proaspata pentru aroma

Ingrediente Inghetata de menta

5 galbenusuri

250ml lapte

150gr zahar

500ml smantana

80gr frunze proaspete de menta

sare.

Categorii