Image alt

Kaizer din piept de porc, facut in casa

Reteta culinara Kaizer din piept de porc, facut in casa din categoria Mezel de casa. Specific Romania. Cum sa faci Kaizer din piept de porc, facut in casa

Timp de preparare
120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Kaizer din piept de porc, facut in casa

 

Sincer să fiu, multe din mezelurile din comerț nu prea îmi plac, așa că am experimentat o rețetă simplă, rapidă și ieftină, de kaizer. Kaizerul făcut la coptor nu necesită prea multă muncă și este la îndemâna tuturor, fără dotări speciale în bucătărie. Vă recomand cu căldură, să încercați această rețetă de kaizer de casă! Este foarte gustos și dietetic, în măsura în care cantitatea și condimentele folosite sunt la discreția fiecăruia!

 

INGREDIENTE
1 kg burtă de porc 1 lingură de sare 3-4 caței de usturoi, pisați 1 linguriță de piper măcinat 1 linguriță de cimbru uscat. măcinat 1 linguriță de boia de ardei iute/dulce (opțional)

Am avut o bucată de piept (burtă) de porc, de cca 750 g, pe care am tăiat-o în două bucăți, pentru ca să fie mai ușor de manevrat. Dacă doriți, puteți să o lasați bucată întreagă. Spălăm bine carnea și curățăm șoricul după care tamponăm cu șervețele de bucătărie ca să îndepărtăm apa.

Ungem bine fiecare bucată de carne, cu usturoi pisat, apoi condimentăm cu sare, piper si cimbru, după gust. Dacă vă place, pudrați și cu boia de ardei iute sau dulce.

Observație: Dacă doriți, puteți să lăsați o zi la frigider, ca să se macereze carnea, dar nu este obligatoriu, mai ales că vorbim de o rețetă rapidă!

Împachetăm bine bucățile de carne, în hârtie de copt și le așezăm într-o tavă. Nu punem apă, punem doar condimentele preferate și carnea se va găti lent, în suc propriu.

Punem tava în cuptor, la o temperatură cât mai mică și lăsăm cel puțin o oră. Despachetăm și verificăm dacă furculița intră ușor. Tăiem o feliuță ca să vedem dacă carnea este bine pătrunsă și suficient de fragedă. În caz contrar se împachetează la loc și se mai lasă atât cat este nevoie, în funcție de cât de groasă este carnea. Uneori poate să dureze chiar și două ore! Când kaizerul este gata, îl scoatem din hârtia de copt și îl lăsăm să se răcească. Dacă dorim, mai pudrăm cu puțină sare și condimentele dorite, după care îl punem în frigider, cam o jumătate de oră.

Tăiem kaizerul feliuțe de grosimea dorită și servim cu ceapă roșie, usturoi sau cu muștar. Observăm cât de fragedă și roz este carnea astfel gătită!

Poftă bună!

Ingrediente

  • 1 kg burtă de porc
  • 1 lingură de sare
  • 3-4 caței de usturoi, pisați
  • 1 linguriță de piper măcinat
  • 1 linguriță de cimbru uscat. măcinat
  • 1 linguriță de boia de ardei iute/dulce (opțional)

Categorii

Other Recipes You May Like