Măduvă de struț coaptă

Reteta culinara Măduvă de struț coaptă din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Măduvă de struț coaptă

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Măduvă de struț coaptă

 

Zilele trecute mi-am adus aminte de oasele coapte pregatite de Adina alias Mitinita 😉 Dar am vrut ceva mai neclar si uite, am gasit o ferma de struti in Sebeș https://ogradacustruti.ro/produs/oase-de-strut -for-boiling/ , asa ca am comandat si oase, carne si ficat 😉 Mi-a placut ca a sosit foarte repede comanda si mai ales ca a fost proaspata si nu congelata. Anul trecut am comandat in alta parte si a ajuns congelat ☹  Eee si daca tot era proaspat m-am pus pe treaba si teste. Mno TataZmeu nu a fost prea multumit de preparat, dar mi-a placut. O voi face din nou cu oase de vita, probabil ca voi avea mai mult succes acolo! Destul de vorbă, să trecem la treabă 😉

Oasele de strut aprox. 2000 g, ceapa rosie 1 bucata medie, usturoi 1 cap, sare de Himalaya, piper proaspat macinat, paine cu cartofi.

Măduva se spală și se pune într-o tavă mare cu pereții mai înalți, pentru că grăsimea se va topi și e păcat să o pierzi la cuptor. Catelul de usturoi se taie in jumatate si se pune in tava langa maduva osoasa.

Se gatesc in cuptorul preincalzit, aprox. 25 de minute la 200 de grade.

Dovleceii se curăță, se dau pe răzătoare și se toacă mărunt.

Pâinea este feliată și prăjită într-o tavă, cuptor sau prăjitor de pâine, pe care o aveți la îndemână. Apoi se unge fierbinte cu usturoi copt.

Scoatem maduva cu o lingurita sau un bat de lemn, punem pe paine, asezonam cu sare, piper si ceapa rosie tocata.

Bafta si bafta! 😉

Atentie, este bine sa bei cu mana un pahar de vin sau bere rece. 😉

Ingrediente Măduvă de struț coaptă

Oase de strut cca. 2000 g, Ceapă roșie 1 bucată medie, Usturoi 1 căpâțână, Sare Himalaya, Piper proaspăt măcinat, Pâine cu cartofi.

Categorii