Negresa cu halva, de post

Reteta culinara Negresa cu halva, de post din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Negresa cu halva, de post

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Negresa cu halva, de post

 

Cred ca toata lumea a facut cel putin o data aceasta prajitura, negresa, de post. Ce e minunat la aceasta negresa este faptul ca poti sa pui ce arome vrei, sa o imbunatatesti in fel si chip dupa gustul tau. De data aceasta am adaugat in plus halva rasa care i-a dat un gust deosebit.

2 cani apa minerala 1 cana zahar 1/2 lgt sare 5 lg ulei 3 cani faina alba 1 plic praf de copt 5 lg pudra de roscove 3 lg dulceata cirese negre o mana de nuca taiata grosier 1 lgt esenta de rom 100 g halva razuita

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine compozitia, se adauga esenta de rom, dulceata de cirese negre (pe cat posibil doar fructele) si nuca taiata. 

Se amesteca bine totul si se toarna apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu dimensiunea de 22x33 cm. Deasupra se rade halvaua apoi cu o furculita se fac cerculete pe toata suprafata compozitiei.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 40 de minute.

Se poate servi simpla sau pudrata cu zahar pudra.

Pofta buna!

Ingrediente Negresa cu halva, de post

2 cani apa minerala

1 cana zahar

1/2 lgt sare

5 lg ulei

3 cani faina alba

1 plic praf de copt

5 lg pudra de roscove

3 lg dulceata cirese negre

o mana de nuca taiata grosier

1 lgt esenta de rom

100 g halva razuita

Categorii