Papanaşi cu dulceaţă de vişine şi smântână
Reţetă de preparare a papanaşilor. Reteta culinara Papanaşi cu dulceaţă de vişine şi smântână din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Papanaşi cu dulceaţă de vişine şi smântână
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Papanaşi cu dulceaţă de vişine şi smântână
Rețetele de suflet Papanas sunt preferatele fiicei mele și ori de câte ori am ocazia, nu ezit să le pregătesc pentru ea.
A luat 500 gr brânză de vaci mai grasă 300 de grame de făină sau mai mult, în funcție de cât de apoasă este brânza de vaci 100 gr zahar 2 oua 1 lingurita bicarbonat de sodiu 1 lingura suc de lamaie coaja de lamaie rasa esență de vanilie un vârf de cuțit de sare Pentru decor smântână dulceata de cirese sau pe gustul fiecaruia Pregatim aluatul Intr-un vas mai mare punem branza, zaharul, ouale batute, vanilia, coaja de lamaie rasa, sarea si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si amestecam bine cu o lingura, apoi adaugam putin cate putin faina (cernuta de doua ori inainte). Frământați cu mâna și adăugați mai multă făină dacă este necesar. Aluatul trebuie să fie ușor de modelat. Lasam aluatul sa se odihneasca aproximativ 15 minute. Formam o rulada in palme si facem o gaura in centru pe care apoi o vom pune pe o tava tapetata cu faina. Vom face o bila pentru fiecare gogoasa. Le vom praji in baie de ulei pana se rumenesc pe ambele parti. Scoateți din prosoape de hârtie. Pe farfurie se aseaza o gogoasa, se unge cu smantana si dulceata si se potriveste in centru o bila care se decoreaza cu o bucata de crema si o dulceata de visine. Se serveste fierbinte. Incredibil de bun!Ingrediente Papanaşi cu dulceaţă de vişine şi smântână
500 gr brânză de vaci mai grasă
300 gr de făină sau mai mult, în funcţie de cât de apoasă e brânza de vaci
100 gr zahăr
2 ouă
1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
1 lingură zeamă de lămâie
coajă rasă de lămâie
esenţă de vanilie
un vârf de cuţit de sare
smântână
dulceaţă de vişine sau după gustul fiecăruia