Papricas de pui cu galuste

Timp de preparare o ora si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Papricas de pui cu galuste

Pregătim mai întâi găluștele. Separați ouăle. Albusurile se bat spuma cu putina sare, se adauga grisul in ploaie si se amesteca. Se pun galbenusurile batute cu zeama de lamaie si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca 10 minute. Taiem puiul bucatele si il spalam bine. Curatam ceapa si gogoasa, o taiem bucatele mici si se calesc in ulei pana ce ceapa devine sticloasa. Adăugați boia și oregano, continuând să amestecați. Puneți bucățile de pui și continuați să amestecați. Adăugați apă rece până când bucățile de pui sunt aproape complet acoperite. Lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam pasta de rosii, pasta de ardei kapia si rachiul. Din făină și puțină apă rece se face o pastă curgătoare, apoi se toarnă în tavă și se amestecă. După gust, adăugați sare și piper. Se lasa la foc mediu pana cand bucatile de pui sunt fierte. La final se adauga patrunjel tocat marunt.

Ingrediente Papricas de pui cu galuste

Pentru paprica

6 cepe

1 pui de tara

1 gogosar

2 linguri boia dulce sau iute (paprika)

1 lingura faina

1 lingurita oregano

1 legatura patrunjel

sare si piper&ndash dupa gust

4 linguri pasta de tomate

2 linguri pasta de ardei kapia

1 lingura coniac

pentru galuste

2 oua

4 linguri griş

sare

1 lingurita zeama de lamaie

Categorii