Prajitura Albinita

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura Albinita

Procedați așa. Intr-o cratita mai mare se pun toate ingredientele si se fierb cateva minute, se lasa la racit, apoi se framanta un aluat cu 1/2 faina sau cat contine. Împărțiți aluatul în 3 părți egale. Intindem aluatul pe dosul tavii, intepam usor cu o furculita pentru a nu face blistere apoi coacem foaia pana devine aurie. Coaceți toate foile apoi lăsați-le la răcit. Se pune laptele la fiert cu 200 g zahar, iar cand ajunge in clocot adaugam grisul in ploaie, amestecam continuu sa nu se formeze cocoloase, lasam sa fiarba 3-4 minute, apoi luam tigaia de pe foc si lasam. e misto. Dupa ce s-a racit amestecam crema de gris cu untul. MONTAREImpartim crema de gris si untul in 2 parti egale, punem prima foaie pe care o ungi cu crema de gris, adaugam a doua foaie, o ungem cu un strat de dulceata, apoi a treia foaie care trebuie unsa cu crema de gris. ultimul strat de crema il poti rade putina ciocolata de casa, glazura de ciocolata sau il poti lasa asa. Prajitura se lasa pana a doua zi sa se inmoaie foile.

Ingrediente Prajitura Albinita

Iti trebuie pentru foi

150 g zahar praf

3 linguri lapte dulce

1 ou

3 linguri miere de albine

1 lingurita bicarbonat

50 g unt

1/2 faina

Iti trebuie pentru crema

1/2 l lapte

3 linguri gri

200 g zahar

1 unt

-dulceata

Categorii