Prajitura cu dovleac

Reteta culinara Prajitura cu dovleac din categoria Prajituri. Cum sa faci Prajitura cu dovleac

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura cu dovleac

 

Reteta este preluata de la Jamila si este super buna. Am sa incerc si cu branza si stafide.

 

INGREDIENTE
Aluat 400 gr faina 7 linguri lapte 7 linguri ulei 7 linguri zahar o lingurita rasa de bicarbonat un ou un praf de sare esenta de vanilie Compozitie dovleac ras ulei/unt zahar scortisoara rahat cu fructe (optional) Zahar pudra pentru pudrat deasupra

Prima data pregatim compozitia.

Dovleacul razuit se pune la calit cu putin unt sau ulei. Spre final, cand scade, adaugam zaharul si scortisoara dupa gust.

Se lasa la racit bine.

Aluatul

Intr-un vas punem faina cernuta.

Batem oul cu sarea, intr-un castron mai mare, si adaugam zaharul, vanilia, uleiul si laptele, la sfarsit si bicarbonatul.

Toate ingredientele din castron, amestecate bine se pun peste faina cernuta si se framanta o coca bine legata. Se imparte in doua si se intind doua foi.

Pregatim o tava in care vom pune hartie de copt, apoi o foaie, bine intinsa, fara a acoperi peretii tavii (excesul se va taia cu un cutit). Intindem compozitia peste prima foaie si nivelam bine. Eu am pus si rahat cu fructe din loc in loc. Deasupra se pune a doua foaie care se va intepa cu furculita din loc in loc.

Se pune la copt in cuptorul bine incins si se coace pana se rumeneste deasupra.

Dupa ce s-a copt, se lasa la racit, se portioneaza dupa plac si se pudreaza bine cu zahar pudra.

A mea nu a mai apucat sa fie pudrata :)

Ingrediente Prajitura cu dovleac

400 gr faina

7 linguri lapte

7 linguri ulei

7 linguri zahar

o lingurita rasa de bicarbonat

un ou

un praf de sare

esenta de vanilie

dovleac ras

ulei/unt

zahar

scortisoara

rahat cu fructe (optional)

Categorii