Prajitura ,,Racoare intre biscuiti"

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura ,,Racoare intre biscuiti"

1. Se pregateste blatul (pentru o forma stabila de tort cu diametrul de 26 cm) amestecand albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul pana se intaresc. Se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si faina turnate in ploaie. se coace si se coace cca 30 min. la căldura potrivită. Se lasa sa se raceasca apoi se taie pe orizontala in 2 discuri. 2. Se prepara siropul punand la fiert apa cu zaharul in cateva clocote si apoi la sfarsit dupa ce stingem focul adaugam rachiul si lichiorul ei. Se lasa sa se raceasca bine. 3 Se prepara crema amestecand bine branza cu smantana si zaharul pudra, apoi se incorpora gelatina hidratata in apa rece si topita in baie de mare. 4. Montați tortul în forma în care am copt blatul așa;se aseaza bine primul disc in blatul insiropat apoi se fixeaza biscuitii pe marginea formei, se toarna crema de branza, se presara bucatele de capsuni tocate si zmeura proaspata, se toarna gemul intr-un fir subtire pe toata suprafata cremei apoi vin cu al doilea disc si este bine insiropat. Se preseaza usor cu degetele si se lasa la racit 2 ore. Deasupra se decoreaza cu ciocolata topita, cu capsuni inmuiate in ciocolata si zmeura. Se lasa sa se raceasca inca 30 de minute, apoi se desface forma si se transfera prajitura in farfurie. Se servește porționat în felii subțiri. Poftă bună!

Ingrediente Prajitura ,,Racoare intre biscuiti"

Un blat din5 oua,5 linguri de zahar,5 linguri de faina,esenta

crema500 ml smantana,2 liculete de gelatina,300 g branza proaspata de vaci,2 linguri dulceata de zmeura,100 g zahar pudra,o mana de zmeura proaspata,cateva capsuni proaspete si parfumate

sirop200 ml apa ,10 linguri de zahar,cateva linguri de coniac de buna calitate sau lichior din fructe de padure

decor,200 g biscuiti rotunzi fragezi,glazurati in ciocolata, capsuni,zmeura

Categorii