Prajitura steluta cu gem de gutui

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura steluta cu gem de gutui

Se pune intr-un vas untura rece de la frigider, ouale de la frigider, laptele dulce, fiert si racit tot de la frigider, se adauga esenta de rom, praful de copt stins cu putin otet de mere si faina si se framanta un aluat suficient de tare. Daca la prima impresie aluatul se lipeste de maini, prin framantare aluatul se va desprinde usor si va deveni usor de lucrat. Dați aluatul la frigider pentru aproximativ o jumătate de oră după care poate fi procesat.Scoatem aluatul din frigider, il impartim in patru bucati egale si intindem foi rotunde, punem hartie de copt in tava mare de pe aragaz, presaram putina faina de grau si asezam o foaie de aluat, foile de aluat se fac rotunde si tăiați cu o oală rotundă și un cuțit. Peste prima foaie se adauga dulceata de gutui, se intinde cu o spatula, se pune o alta foaie de aluat, un alt strat de dulceata, o alta foaie si inca un strat de dulceata, la final se pune ultima foaie de aluat.Punem o cana sau un pahar cu capul in jos in mijlocul foilor si taiem foile de la mijloc pana la margini, la inceput taiem in patru, apoi inca patru si tot asa pana ajungem la 16 bucati. Luati cu mana doua fasii si rasuciti-le din interior spre exterior si tineti-le de capete, procedati la fel cu toate fasiile pana obtineti o prajitura in forma de stea, ungeti cu ou batut si dati la cuptorul incins in dreapta. căldură. pentru aproximativ o oră. Cand s-a rumenit frumos, scoatem tava si stropim cu zahar vanilat. Distracție plăcută, dragilor!

Ingrediente Prajitura steluta cu gem de gutui

4 linguri untura

2 oua

250 ml lapte dulce

1 plic praf de copt

750 gr faina de grau

praf de sare

1 esenta de rom

1 kg gem de gutui

Categorii