Prajitura tavalita de post

Reteta culinara Prajitura tavalita de post din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura tavalita de post

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura tavalita de post

 

Ador tortul rulat, desi este un tort simplu si deloc sofisticat! De fiecare dată când pregătesc, mănânc cea mai mare parte, mereu îmi găsesc treaba în frigider și mai iau o bucată și alta! Acum am vazut reteta asta la  Cristina  si in timp ce am citit-o am zis ca trebuie sa o pregatesc. M-am pus pe treabă și am pregătit o tavă, o porție ceva mai mare, pentru că știam că o voi împărți și am vrut să rămână pentru mine ca să-mi facă pofta de mâncare! A iesit super, super bun, delicios, parfumat, tot ce iti doresti! Am pus mai putin zahar decat in reteta, dar poti mari cantitatea daca vrei ca prajitura sa fie mai dulce. Asigurați-vă că îl încercați, măcar o dată!

Pentru blat: 370 ml apă minerală 90 ml ulei 100 gr zahar pudra 350 gr faina 40 gr nucă de cocos 1 lingurita turmeric ras 1 lingurita otet 1 lingurita praf de copt 1 lingurita de vanilie Pentru glazura: 200 ml apă 100 gr zahar pudra (150 daca il vrei mai dulce) 1 lingura varf de cacao 150 gr ciocolata de post 55% cacao 30 ml ulei 2 lingurite rom rom (optional) nucă de cocos pentru rulare Blat: Intr-un bol se pune apa minerala, uleiul, otetul si vanilia. Se amestecă puțin. Cerneți făina, adăugați-o peste lichide. Se pune praful de copt, un praf de sare, zaharul pudra, turmericul si se amesteca bine cu telul, ca sa nu ramana cocoloase. La final se adauga nuca de cocos. Tapetează o tavă de 20/32 cm cu hârtie de copt. Turnați compoziția și nivelați-o. Dam blatul la cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute. Faceți testul cu scobitoarea după acest timp, apoi scoateți-o din cuptor. Lasă-l să se răcească. După ce s-a răcit, se taie cubulețe. Am 24 de bucăți, dar poți obține și 28 dacă le faci mai mici. Glazura: Intr-o cratita puneti apa, uleiul, cacao si zaharul pudra.Transferați la căldură. Amestecați continuu, lăsați focul să fiarbă. Cand incepe sa fiarba adaugam ciocolata amestecand pana se topeste complet. Se fierbe glazura aproximativ 2 minute. Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si se amesteca. Pune o nucă de cocos pe o farfurie. Treceți fiecare pătrat de blat prin glazură, apoi rulați-le prin nucă de cocos pe toate părțile. Asezati-le pe o tava, pe hartie de copt, cu putina distanta intre ele. Când s-au răcit, acoperiți-le și lăsați-le să se răcească. Serviți oricând doriți! Este grozav și recomand cu căldură rețeta! Poftă bună!

Ingrediente Prajitura tavalita de post

Pentru blat: 370 ml apa minerala 90 ml ulei 100 gr zahar pudra 350 gr faina 40 gr nuca de cocos 1 lingurita rasa turmeric 1 lingurita otet 1 lingurita praf de copt 1 lingurita vanilie Pentru glazura: 200 ml apa 100 gr zahar pudra (150 daca o doriti mai dulce) 1 lingura cu varf cacao 150 gr ciocolata de post 55% cacao 30 ml ulei 2 lingurite esenta de rom (optional) nuca de cocos pentru tavalit

370 ml apa minerala

90 ml ulei

100 gr zahar pudra

350 gr faina

40 gr nuca de cocos

1 lingurita rasa turmeric

1 lingurita otet

1 lingurita praf de copt

1 lingurita vanilie

200 ml apa

100 gr zahar pudra (150 daca o doriti mai dulce)

1 lingura cu varf cacao

150 gr ciocolata de post 55% cacao

30 ml ulei

2 lingurite esenta de rom (optional)

nuca de cocos pentru tavalit

Categorii