Prajitura "toamnei" cu prune

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prajitura "toamnei" cu prune

Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul. Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Adaugam faina cernuta si zaharul cu pastai de vanilie. Nucile le tocam si le punem in compozitie. Ungem o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia. Jumatatile de prune (decongelate in cazul meu si scurse de zeama) le asezam deasupra si le impingem putin cu degetul in aluat. Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea si daca este gata, scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca. O pudram cu zahar si servim!

Ingrediente Prajitura "toamnei" cu prune

220 gr unt

180 gr zahar

4 oua

250 gr faina

1 canita mica miez de nuca

1 praf de copt

coaja rasa de lamaie

2 linguri iaurt

2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie

jumatati de prune (eu am mai avut o punguta congelate si pe alea le-am folosit)

zahar pudra

Categorii