Saramura de pui cu mamaliga

Timp de preparare 59 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Saramura de pui cu mamaliga

Carnea se cresteaza din loc in loc ca sa se patrunda pe gratar,se unge cu ulei,apoi se presara cu sare,piper,cimbru si putina boia dulce. Pe gratar asezam carnea,ardeii,ceapa si rosiile sa se friga. Dupa ce s-au fript,ardeii ii curatam de coaja si ii taiem julien,ceapa si ardeii iuti ii taiem marunt,iar rosiile le zdrobim cu furculita. Punem intr-o craticioara 2 cani de apa si legumele taiate.Adaugam otetul si vinul si dam gust cu sare si piper. Se fierbe totul 10 minute,apoi se adauga usturoiul zdrobit . Cat fierbe saramura,pregatim si mamaliga! Se toarna saramura fierbinte peste pui, se acopera vasul cu un capac si se lasa sa stea 30 minute,. Se serveste calduta impreuna cu mamaliga fierbinte. Eu am format un cuib din mamaliga si l-am umplut cu carne si saramura . Pofta buna!

Ingrediente Saramura de pui cu mamaliga

800 gr carne de pui (pulpe si aripi)

5-6 catei usturoi

2 buc.ardei gras verde

1 buc.ardei capia

2 buc.ardei iute

4 rosii

1 ceapa mica

cimbru uscat

piper si sare dupa gust

1/2 lingurita boia dulce

1 lingura otet

1 lingura de vin alb

50 ml ulei

Categorii