SHAKSUKA
Reteta culinara SHAKSUKA din categoria Mancaruri de legume. Specific Maroc. Cum sa faci SHAKSUKA
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare SHAKSUKA
...sau rasfatul de week end cum ii spun eu. Cand ti-e dor de vara, de soare..., acest fel de mancare te duce cu gandul la mare... De cand am descoperit aceasta reteta, m-am indragostit remediabil de ea. Sos gros de rosii, savoare de chimen, oua ochiuri, feta ...tot ce iti trebuie pt un mic dejun sanatos si satios.
INGREDIENTE
Curatam ceapa si oo tocam marunt. La fel si ardeii. Punem uleiul intro tigaie si cand e incins punem ceapa. Tinem pe foc pana devine sticloasa, apoi punem ardeii. Amestecam pana de inmoaie putin apoi adaugam rosiile cuburi. Saram, piperam, adaugam chimenul si cimbrul si 1 ceasca de apa si lasam la foc mediu cu capac pana scade sosul si se inmoie bine legumele.
Cand sunt gata, punem ouale in sosul format, saram, piperam usorapoi le tragem capac si tinem pe foc pana se coaguleaza albusul, iar galbenusul ramane moale. Presam patrunjel tocat si brnza feta si servim cu paine proaspata.
Pofta buna!
Ingrediente SHAKSUKA
2 cepe potrivite
3 ardei capia rosii - mari
3 linguri ulei de masline
3 curtii rosii tocate in bulion - daca vara folosim rosii proaspete :)
5 catei de usturoi
1 lingurita cimbru
1 lingurita chimen
sare/piper
1 ardei iute tocat marunt pt cine vrea mai picant
patrunjel verde
branza feta
oua 10 buc