Shaorma

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Shaorma

Să lăsăm puțin dietele și să ne răsfățăm stomacul cu o sharomă delicioasă! Pentru a nu te simți dușmani ai dietei, pe lângă shaorma bea un pahar cu apă în loc de un pahar cu suc! Haha :)). Glume la o parte, am mâncat foarte bine din el! Mii de scuze celor care se abțin de la fast-food, promit să vin cu o rețetă de salată, dar deocamdată să vedem cum se face cea mai bună shaorma! :) Spălați pieptul de pui (eu am folosit unul mai mare) și tăiați-l în fâșii lungi și subțiri. Pregătiți sosul de marinadă: amestecați bucățile de pui cu uleiul de măsline, sosul de soia, sare, piper, boia de ardei, cimbru, usturoi (am pus cam o linguriță din fiecare); se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider 3 ore sau mai bine peste noapte.Prăjim bucățile de pui și apoi, după ce s-au răcit, le tăiem în bucăți mici. Cartofi curățați și tăiați mărunt, prăjiți-i. Tăiați varza în bucăți mici. Taiem rosiile si castravetii in cubulete. Facem o salata din varza, rosii si castraveti, pe care o legam cu ulei. Ketchup-ul a fost atat de bun exact cum l-am cumparat si l-am lasat asa si am amestecat 3 linguri de maioneza cu un catel de usturoi. si o lingura de smantana (am invatat varful cu smantana de la Ana :)). Stropiți puțin lipiciul cu apă și puneți-l la cuptorul cu microunde pentru 23 de secunde. Montaj Shaorma: lipici + sos de maioneza + ketchup + cartofi + carne + salata. Împachetăm shaorma, pe scurt, ca un pampers (haha am explicat cât de scurt puteam să împachetez :))). Încântă-ți familia și prietenii cu o shaorma bună!

Ingrediente Shaorma

lipii (eu am cumparat un pachet cu 6 lipii dar am folosit doar 4)

1 piept de pui

3 cartofi

o varza mica

3 rosii

5 castraveti verzi (sau murati)

2 linguri ulei de masline

1 lingura sos de soia

sare, pudra

maioneza

ketchup

Categorii