Snitele din porumb cu spanac in lapte

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Snitele din porumb cu spanac in lapte

Desfaceți conserva cu boabele de porumb și scurgeți-le într-o strecurătoare. Topiți untul (câteva secunde la microunde) amestecați-l cu laptele, adăugați ouăle și bateți bine. Tăiați mărunt ceapa decojită. Punem carcasa pe razatoarea cu gauri mari. Adaugam treptat faina si amestecam continuu cu scopul de a omogeniza si de a nu forma cocoloase. Se adauga in compozitie ceapa tocata, boabele de porumb bine scurse, branza rasa si marar verde tocat. Se amestecă pentru a se amesteca și se condimentează după gust. Intr-o tigaie se incinge uleiul si cu ajutorul unei linguri punem mormane de „snitel” pe care le nivelam cu lingura. Prăjiți-le la foc mic pe ambele părți, apoi scoateți-le pe șervețele absorbante.Pregatim spanacul pe care dupa ce l-am oparit il tocam marunt si il punem intr-un bol in care punem usturoi presat si il lasam in ulei 2-3 secunde pentru a-si dezvolta aroma. Peste spanac se toarna lapte (nu prea mult) si se lasa sa fiarba cateva minute pana cand spanacul este gata. Asezonați cu sare și piper. Serviți melcii cu o porție de spanac. Sau dacă doriți, șnițelul poate fi servit cald sau rece, alături de o salată de roșii cu castraveți și ceapă verde. Să aveți poftă mare!

Ingrediente Snitele din porumb cu spanac in lapte

340 g porumb

100 g faina

30 g unt

2 oua

2 fire ceapa verde

100 g cas oaie

3 linguri ulei

5 linguri lapte

marar verde

sare

piper

Categorii