Taci si inghite
Reteta culinara Taci si inghite din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Taci si inghite
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Taci si inghite
Asa cum bine stiti "Taci si inghite"este un preparat culinar din zona Moldovei. Nu stiu cine l-o fi botezat,dar i se potriveste foarte bine denumirea.Nu stiu altii cum sunt,dar eu nu l-am lasat "sa-i iasa sufletul"(sa se raceasca putin).
INGREDIENTE
Pentru mamaliga pune apa intr-un ceaun.
Cand apa clocoteste pune sarea si malaiul in ploaie amestecand usor cu o lingura de lemn sau facalet.
Pune capacul ceaunului si lasa la fiert 5-6 minute.
Cat fierbe malaiul prajesti carnatii si maruntesti baranza de burduf .
Pentru maruntire folosesti o furculita sau razatoarea.
Unge un vas de yena cu ulei sau unt.
Dupa 5-6 minute mesteca mamaliga cat mai vartos sa nu aiba cocoloase.
Imparte mamaliga in doua parti.
Pune o parte din mamaliga in vas.
Peste mamaliga presara branza de burduf din belsug,pune un strat de carnati.
Adauga al doilea strat de mamaliga.
Cu ajutorul unui polonic faci cuiburi pentru oua.Eu am pus 3 oua,apoi am presarat branza de burduf.
Da vasul la cuptorul incins la 170 grade pentru 20-25 minute.
Mamaliga sa se rumeneasca usor ,iar ouale sa fie coapte.
Se serveste calda.
Sa va fie de folos!
Ingrediente Taci si inghite
MAMALIGA
3 masuri de apa
1 masura malai
1 vf. lingurita sare
PENTRU STRATURI
200g. branza de burdur
400 g. carnati de casa
3 oua
2-3 linguri ulei pentru prajit carnatii