Tocanita de ceapa cu mamaliga "a la Nick"

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tocanita de ceapa cu mamaliga "a la Nick"

Tocanita: Rosiile se decojesc clasic (crestare, apa fiarta, apa rece), se scoate cotorul, apoi se toaca marunt cu cutitul in mina si lasa deoparte. Se curata ceapa si se spala bine, apoi se taie juliene, dupa care se pe pune intr-un bol si se freaca cu sare. Se pune intr-o tigaie 50 ml ulei, se lasa sa se incinga, apoi se adauga ceapa plus vreo 50 ml apa si se lasa sa se inabuseasca circa 20 minute, mestecand din cand in cand. Intre timp se toaca marunt ardeiul gras. Se adauga rosiile tocate si ardeiul gras tocat peste ceapa inabusita (atunci cand ceapa devine moale). Se mai poate adauga un cartof taiat ( cine zice acesta nu va fierbe in suc de rosii greseste), pentru a mai taia din dulceata cepei. Se lasa sa fiarba compozitia de ceapa, ardei si rosii timp de aproximativ 60 minute, la foc mic-mediu, pentru a se elimina o parte din continutul de apa al rosiilor. Se adauga o lingura de pasta de tomate, 2 lingurite de vegeta, piperul, boiaua si se potriveste de sare. Se mai las sa fiarba circa 10 minute, dupa care se adauga patrunjelul tocat marunt la suprafata, se acopera cu capacul si se la asa 15 minute. Se poate servi calda aceasta tocanita, dar si rece. Mamaliga: Se pune la fiert cam 1 litru de apa cu o lingurita de sare. Dupa ce apa da in clocot adaugam malaiul "in ploaie" in apa fierbinte, incet-incet. Apoi adaugam si cubuletul de unt. Lasam compozitia la fiert cam 15 minute, mestecand in ea mereu, pana cand malaiul se umfla si se obtine o consistenta medie. Se opreste focul, se lasa 2-3 minute sa se racoreasca si se rastoarna intr-o farfurie. Aceasta a fost mancarea servita astazi sotiei mele si ea zicea ca ori ceva era prea mult, ori ii mai trebuia ceva. Daca voua v-a placut, sa imi spuneti si mie.

Ingrediente Tocanita de ceapa cu mamaliga "a la Nick"

Ceapa (1kg)

Rosii (1kg)

Sare (15 grame)

Ardei gras (1 buc)

Patrunjel (1 legatura)

Piper (1/2 lingurita)

Vegeta (2 ligurite)

Ulei (50 ml)

Pasta tomate (1 lingura)

Boia dulce (1 ligurita)

Cartof (1 buc)

Malai (250 gr)

Unt (10 gr)

Categorii