Tort cu ciocolata, frisca si fistic

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu ciocolata, frisca si fistic

De sus: Separați ouăle. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Adăugați treptat gălbenușurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si se amesteca cu o lingura. Asezati compozitia intr-o tava rotunda, pe o tava de copt, si coaceti 30 de minute. Sirop: Se face un sirop din apa cu zahar, iar dupa ce ai luat de pe foc adaugam esenta de rom. După ce blatul și siropul s-au răcit, tăiați blatul în trei părți și însiropați-l. Crema de ciocolata:Punem pe foc intr-o cratita 250 ml lapte impreuna cu semintele de la jumatate de boabe de vanilie. Între timp, într-un alt bol mai mic, amestecăm bine 2 gălbenușuri de ou cu zahărul, până când crema devine albă, semn că zahărul s-a dizolvat. Peste gălbenușuri se adaugă făina, se subțiază cu puțin lapte fierbinte, apoi se toarnă acest amestec înapoi peste laptele din tigaie și se pune din nou pe foc. Se fierbe până se îngroașă. Cand este gata, se ia de pe foc, se adauga untul si ciocolata si se amesteca bine. Se lasa la racit. Decor: Bateți smântâna lichidă cu mixerul până se întărește, dar nu o bateți prea mult, ca să nu se lipească de frigider. Se pune prajitura in frisca. Pentru florile de crema de unt: amestecati untul cu zaharul si cacao intr-un bol si garnisiti cu florile de crema folosind poz.Presarati putin fistic tocat. Lasam la rece cateva ore inainte de servire. Poftă bună! Reteta o gasiti si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/02/tort-cu-ciocolata-frisca-si-fistic.html

Ingrediente Tort cu ciocolata, frisca si fistic

pentru blat avem nevoie de:

5 oua

5 linguri de zahar

2 linguri de faina

7 linguri cu nuca

un praf de copt

un varf lingurita sare

pentru crema de ciocolata:

250 ml lapte

3 linguri de zahar

2 linguri de faina

Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie

2 galbenusuri

50 g unt

50-100 g ciocolata neagra.

pentru sirop avem nevoie de:

apa 500 ml

esenta rom dupa gust

4-5 linguri zahar

pentru flori de crema de unt:

50-75 g unt

2-3 linguri zahar

1 lingura cacao

pentru ornat avem nevoie de:

frisca lichida 200 ml

putin fistic maruntit

Categorii