Tort cu iaurt si banane

Timp de preparare 3 ore si 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu iaurt si banane

Blat: Am amestecat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile, biscuitii Oreo si pudra de Creme Ole si am amestecat bine. Am tapetat o forma de tort cu hartie de copt si am turnat amestecul in forma, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Este gata când trece testul cu scobitoarea. Nu este un blat înalt. Se lasa la racit. Crema: Se pun bananele, iaurtul si smantana lichida in blender si se amesteca bine. Separat, gelatina se hidrateaza in apa rece. Pe baie de aburi punem cele 2 oua cu zaharul si amestecam continuu pana isi dubleaza volumul, luam de pe foc si adaugam gelatina hidratata. Acest amestec este încorporat în amestecul blenderului .Forma in care am copt blatul se acopera in folie alimentara, se pune blatul si apoi se toarna crema, se da la frigider 3 ore. Se scoate apoi din frigider, se scoate din forma si se aseaza pe un platou si se orneaza cu ciocolata topita. Se taie cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Ingrediente Tort cu iaurt si banane

Blat 20 cm

2 oua

2 linguri zahar

100 g biscuiti Oreo

1 plic Creme Ole cu ciocolata

Crema

4 banane coapte cca 430 g

400 g iaurt grecesc 10% grasime

300 ml friscalichida

15 g gelatina

2 oua

2 linguri zahar

Ciocolata topita pentru decor

Categorii