Tort Dana si Florin - Casa de piatra

Reteta culinara Tort Dana si Florin - Casa de piatra din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Dana si Florin - Casa de piatra

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort Dana si Florin - Casa de piatra

 

Daca asa-i din mosi stramosi sa urezi celor care se casatoresc '' Casa de piatra'', nu mai despic eu ''piatra'' in patru sa vad de ce e de piatra si nu e de stuf sau alte materiale....Asadar si prin urmare Dana si Florin sa aveti parte de tot ce este mai bun , La multi ani cu tot cu Casa de piatra si tot tacamul !.  

 

INGREDIENTE
Forma de tort Magia del tempo Silikomart Mouse de cicocolata alba 150 g ciocolata alba Callebaut 150 g frisca batuta ( neindulcita) 3 galbenusuri 2 linguri zahar brun 50 ml smantana pentru frisca 4 foi gelatina coacaze rosii si negre Mouse de fructe de padure ( mure, zmeura, coacaze rosii, coacaze negre si afine) 400 g fructe de padure 4 linguri zahar brun 150 g frisca batuta ( neindulcita) 2 galbenusuri 2 linguri zahar brun 50 ml smantana pentru frisca 50 g ciocolata alba Callebaut 4 foi gelatina Blat de tort 5 albusuri un praf de sare 150 g zahar brun 225 g alune prajite si taiate grosier 2 linguri de faina Decor mure trase in cicolata frisca ciocolata neagra rasa

Este un tort destul de simplu dar care necesita timp si rabdare. Prima data am pregatit mousul de ciocolata alba. Mai intai am batut smantana pentru frisca, am batut 400 ml de smantana pentru frisca, pentru ambele mousuri si restul pentru decor.

Mouse ciocolata alba : Foile de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si le-am amestecat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur amestecand continuu pana ce zaharul s-a topit, am adaugat si 50 ml smantana pentru frisca, am amestecat bine. Am ridicat castronul de pe baia de abur si am adaugat ciocolata alba, am amestecat pana ciocolata s-a topit. Gelatina hidratata am stors-o bine de apa si apoi am incorporat-o in crema de galbenusuri si ciocolata, am lasat sa se tempereze 5 minute, apoi am adaugat 150 g frisca batuta . Crema obtinuta am turnat-o in forma Magia del tempo, am adaugat in crema coacaze rosii si negre, apoi am bagat forma la congelator pentru 2 ore.

Mouse de fructe de padure : Intr-o craticioara de inox am pus fructele de padure, le-am mixat cu un mixer vertical pana am obtinut un piure ( nu l-am strecurat, am vrut sa fie asa grosier cu tot cu semintele fructelor). Peste piure am adaugat zaharul si am pus craticioara pe foc sa dea in 2-3 clocote, am luat spuma formata .Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece apoi am stors bine foile si le-am incorporat in piureul de fructe. Separat am pus pe baie de aburgalbenusurile cu zaharul, smantana pentru frisca si cicolata alba, am omogenizat bine, smantana nu trebuie sa ajunga la temperatura de fierbere. Crema de ou si ciocolata am incorporat-o in piureul de fructe, apoi am adaugat 150 g frisca batuta. Am scos forma de la congelator, am turnat peste mousul de ciocolata alba, mousul de fructe de padure. Restul de mouse ramas l-am pus in forma mici de silicon. Am bagat formele din nou la congelator.

Blat de tort : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat in bezea faina amestecata cu alunele prajite si taiate grosier. In tava de la aragaz am pus hartie de copt si am intins blatul in forma de cerc, l-am facut un pic mai mare decat imi trebuia mie. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am redus temperatura la 150 grade si am copt blatul 30 min. Am scos blatul din cuptor si am turnat pe suprafata lui cicolata topita, am lasat la racit.

Asamblare : Am lasat formele de silicon la congelator toata noaptea, apoi le-am scos din congelator si din forme. Blatul de tort l-am decupat dupa dimensiunea platoului, am asezat pe platou blatul, peste blat am pus tortul scos din forma Magia del tempo, pe margini am asezat formele mici cu mouse de fructe de padure, in centrul tortului am asezat mure trase in ciocolata, am ornat cu frisca si am ras ciocolata neagra.

Ingrediente Tort Dana si Florin - Casa de piatra

Forma de tort Magia del tempo Silikomart

Mouse de cicocolata alba

150 g ciocolata alba Callebaut

150 g frisca batuta ( neindulcita)

3 galbenusuri

2 linguri zahar brun

50 ml smantana pentru frisca

4 foi gelatina coacaze rosii si negre

Mouse de fructe de padure ( mure, zmeura, coacaze rosii, coacaze negre si afine)

400 g fructe de padure

4 linguri zahar brun

150 g frisca batuta ( neindulcita)

2 galbenusuri

2 linguri zahar brun

50 ml smantana pentru frisca

50 g ciocolata alba Callebaut

4 foi gelatina

Blat de tort

5 albusuri

un praf de sare

150 g zahar brun

225 g alune prajite si taiate grosier

2 linguri de faina

Decor

mure trase in cicolata

frisca

ciocolata neagra rasa

Categorii