Tort de ciocolata cu biscuiti

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort de ciocolata cu biscuiti

Rupeți biscuiții în bucăți, tăiați rahatul după bunul plac (eu tăiați bețișoarele); se pune laptele la fiert, iar cand este deja fierbinte se adauga untul; dupa ce s-a topit untul adaugam zaharul si amestecam; se adauga 2 lg de cacao, esenta de rom si doua bucati de suhaida, amestecand continuu pana la fierbere; se lasa un pic glazura sa se raceasca, apoi se amesteca cu biscuitii si rahat. Am folosit o forma de tort de 26 cm, in care am turnat compozitia si am pus-o la frigider pana a doua zi. Pentru glazura am incalzit frisca pana a fiert. Am adaugat celelalte 2 bucati de suhaida, 2 lg de cacao si ciocolata. Am lasat compozitia sa se odihneasca 5 minute, apoi am amestecat energic pana am obtinut glazura. Am lasat sa se raceasca dupa care am turnat-o peste prajitura de biscuiti, lasand-i la frigider pana la servire.In compozitie mai poti pune: stafide, nuci, fructe confiate, dar se poate face doar cu biscuiti. Este un desert care îți dă mână liberă în alegerea ingredientelor, așa că fii creativ!

Ingrediente Tort de ciocolata cu biscuiti

500 gr biscuiti simpli

200 ml lapte

150 gr unt

100 gr zahar

rahat turcesc (cat poftiti)

4 lg cacao

esenta rom

4 buc suhaida

1 ciocolata cu lapte cu cafea

200 ml frisca lichida.

Categorii