Tort Karpatka
Reteta culinara Tort Karpatka din categoria Torturi. Cum sa faci Tort Karpatka
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Karpatka
Un tort ecler cu crema de vanilie si miros de ciocolata. Un desert minunat.
Blat: 200 ml apa un praf de sare 5 gr zahar 100 gr unt 150 gr faina 4 oua Crema: 2 buc oua 150 gr zahar 500 ml lapte 45 gr amidon de porumb 10 picaturi vanilie 100 gr unt 200 ml smantana pentru frisca neindulcita Decor: 50 gr ciocolataAm inceputcu pregatirea cremei. Am mixat putin ouale cu zaharul, am adaugat amidonul, apoi treptat laptele. Am pus vasul pe foc si am fiert crema pana s-a ingrosat. Am luat vasul de pe foc, am adaugat untul moale si la final vanilia. Am lasat crema sa se raceasca.
Pana s-a racit crema, am pregatit blaturile. Am pus intr-un vas apa, sarea, zaharul si untul. Am pus vasul pe foc si dupa ce s-a topit untul, am adaugat toata faina odata amestecand energic. Am lasat vasul pe foc, amestacand continuu pana ce compozitia s-a desprins de pe fundul vasului. Am luat vasul de pe foc si am lasat sa se racoreasca. Am batut cele 4 oua si le-am adaugat treptat in compozitia racorita. Din aceasta compozitie am copt 2 blaturi. Am desenat doua cercuri pe hartia de copt si am distribuit aluatul incercand sa realizez denivelari. Am introdus tava in cuptorul incins pentru 45-50 de minute.
Am lasat blaturile sa se raceasca si am continuat cu crema. Am mixat smantana pentru frisca si am incorporat-o in crema rece.
Pentru asamblare am asezat primul blat, apoi trei sferturi din crema, al doilea blat si restul de crema. Am ornat cu ciocolata rasa. Eu l-am lasat la rece peste noapte si l-am servit a doua zi.
Ingrediente Tort Karpatka
200 ml apa
un praf de sare
5 gr zahar
100 gr unt
150 gr faina
4 oua
2 buc oua
150 gr zahar
500 ml lapte
45 gr amidon de porumb
10 picaturi vanilie
100 gr unt
200 ml smantana pentru frisca neindulcita
50 gr ciocolata