Tort Ladita cu capsuni

Timp de preparare 4 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Ladita cu capsuni

Din aluatul fraged am tăiat pentru baza prăjiturii o foaie de mărimea dorită, pe care am copt-o la 200°C până s-a rumenit (10 min). Din restul de aluat am tăiat așa cum se vede în poză părțile laterale ale cutiei, pe care le-am și copt. Restul de aluat care a ramas, fiind baghete ramase din decupaj, le-am copt si bineinteles ca le-am mancat ca pe unele sarate (mai putin sarate). Frisca se amesteca cu iaurt la care am adaugat zahar pudra. Se adauga gelatina hidratata si topita si fructele bine scurse. Baza se pune in tava care a fost invelita in folie alimentara. Se pune compozitia de frisca cu fructe, se niveleaza, se acopera cu folie si se lasa la rece minim 2-3 ore. Pentru a termina aranjamentul ne intoarcem tortul pe blat. Facem manevre delicate pentru a nu avea surprize neplacute. Scoateți folia care acoperă baza. Pune prajitura deasupra prajiturii si intoarce-l din nou. Scoatem si folia de deasupra. Fixăm pe lateral formele de perete ale lăzilor, fiind atenți pentru că aluatul foietaj se sfărâmă foarte ușor. Apoi, pentru a completa decorul, trecem fiecare capsuna prin jeleul nostru de capsuni si le asezam deasupra. Am folosit și niște frunze proaspete de căpșuni pentru o încercare mai reală de a imita cutia de fructe proaspăt culese.

Ingrediente Tort Ladita cu capsuni

800 gr aluat de foietaj (2 foi)

400 ml frisca

700 gr iaurt gra

100 gr zahar pudra

fructe din 3 cutii de compot (anana

tropical

exotic)

30 gr gelatina

200 gr jeleu de capsuni

1,5 kg capsuni proaspete

Categorii