Tort racoros cu capsuni

Reteta culinara Tort racoros cu capsuni din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Tort racoros cu capsuni

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort racoros cu capsuni

 

Noua ne plac mult orice fel de prajituri cu fructe,fie proaspete sau uscate! Acesta reteta este una foarte simpla ,dar deosebit de gustoasa si racoroasa! 

 

INGREDIENTE
Apoximativ 26 de piscoturi,30 g.de gelatina,250 ml.sirop de capsuni,250 ml.de suc de capsuni,250 ml.frisca lichida,250 ml.chefir Covalact de tara,1 kg.de capsuni ,un plic de budinca cu gust de capsuni

Pentru inceput pregatim o forma rotunda,detasabila de 24 de cm.,si o tapetam cu folie! Dizolvam gelatina in sucul de capsuni,o punem la incalzit pe baie de abur,o lasam putin la racit,apoi o punem cate putin in chefir,dupa care adaugam si frisca batuta cu 2-3 linguri de zahar si o vanilie.Din frisca oprim putina pentru ornat!Amestecam bine.Siropul de capsuni il folosim la insiropatul piscoturilor,pe care le introducem rapid pe o parte si cealalta ,evitand inmuierea lor prea tare!Aranjam piscoturile pe marginea formei,si la baza rupem piscoturile astfel incat sa acoperim toata baza formei!Turnam jumatate din compozitia de mai sus,apoi aranjam capsuni cate ne incap pe toata suprafata,si punem restul de compozitie .Nivelam frumos,apoi cu frisca oprita ornam pe margine.In spatiul ramas gol,punem capsuni!Eu in cea de-a doua parte a compozitiei am pus si un plic de budinca de capsuni,de aceea are culoarea roz!Dar se poate si fara!

Ingrediente Tort racoros cu capsuni

Apoximativ 26 de piscoturi,30 g.de gelatina,250 ml.sirop de capsuni,250 ml.de suc de capsuni,250 ml.frisca lichida,250 ml.chefir Covalact de tara,1 kg.de capsuni ,un plic de budinca cu gust de capsuni

Categorii