Tort Sebastian
Reteta culinara Tort Sebastian din categoria Dulciuri. Cum sa faci Tort Sebastian
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tort Sebastian
Din categoria cadourilor dulci. La multi ani, Sebi!
Stâncă -28 cm 420 g albusuri 300 g zahăr 250 g nuci măcinate 150 g faina 1 lingura de granulat Sirop Sirop de cirese conservat in suc propriu Cremă 6 ouă mici 400 g zahăr 120 ml apă 500 g unt cu 82% grăsime sirop de lavandă Cireșe conservate în suc propriu ciocolata topita frunze de menta flori de lavandăBlat: Am scos albusurile din congelator si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit si le-am pus intr-un vas cu putina sare. Le-am amestecat pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa amestec pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat nuca si am amestecat cu miscari lente de jos in sus, la fel am facut si cu faina si ness. Am tapetat o tava de copt cu diametrul de 28 cm cu hartie de copt, am turnat blatul in forma si cuptorul preincalzit la 180 de grade, este gata cand trece testul cu scobitoarea. Am scos blatul din cuptor si am lasat sa se raceasca pana a doua zi.
Crema: Am scos untul din frigider sa se inmoaie, apoi l-am frecat bine. Intr-o cratita am pus zaharul si apa si am pus la fiert pana a ajuns la temperatura de 120 de grade (daca nu ai termometru, las-o sa fiarba pana face multe bule mici). In vasul mixerului am pus ouale, le-am amestecat 2 -3 min, apoi am adaugat siropul fierbinte si am mixat pana a inceput sa se raceasca crema de oua si sa-ti tripleze volumul, am adaugat la final cam 1 lingura de sirop de lavanda. si am amestecat 2-3 min. Crema obtinuta (neaparat sa fie rece, altfel topeste untul) se adauga putin cate putin peste untul moale si se amesteca, se face acelasi procedeu pana se termina crema de ou de incorporat in unt. Este o crema foarte fina, nu greață și ușor de lucrat.
Am pus cireșele conservate în suc propriu într-o strecurătoare, cu siropul de cireșe am însiropat blatul de tort, iar cu cireșele am decorat tortul.
Asamblare: Blatul de tort rece l-am taiat in 4, am asezat prima parte de blat pe o farfurie, l-am insiropat, apoi am intins un strat de crema si l-am decorat cu visine, am procedat la fel cu restul de sus . Am invelit prajitura in crema si apoi l-am ornat cu crema ramasa, l-am decorat cu ciocolata topita, frunze de menta si flori de lavanda.
Ingrediente Tort Sebastian
Blat -28 cm
420 g albusuri
300 g zahar
250 g nuci macinate
150 g faina
1 lingura ness granulat
Sirop
Siropul de la visinele conservate in suc propriu
Crema
6 oua mici
400 g zahar
120 ml apa
500 g unt cu 82% grasime
sirop de lavanda
Visine conservate-n suc propriu
ciocolata topita
frunze de menta
flori de lavanda