Afinata de casa

Reteta culinara Afinata de casa din categoria Bauturi. Specific Romania. Cum sa faci Afinata de casa

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Afinata de casa

 

Pregătim afine de casă în fiecare an. Vă sfătuiesc să folosiți afinele pentru că sunt mai suculente și obțineți o culoare mai frumoasă de afin. Alcoolul pe care îl folosiți este, de asemenea, foarte important. Dacă vrei o băutură bună, recomand să folosești alcool dublu rafinat și nu vodcă sau coniac.

3 kg fin 1500 g zahăr 1500 ml alcool dublu rafinat (96 °)

Afinele se spala si se curata, apoi se scurg si se ofilesc. Afinele se pun intr-un recipient mare impreuna cu zaharul. Se lasa la macerat 5-6 zile la temperatura camerei. În acest timp, agitați borcanul zilnic pentru a ajuta la dizolvarea zahărului. Afinele vor lăsa sirop. Se toarnă alcoolul peste fructe și siropul din recipient, se acoperă cu un capac/dop etanș și se lasă la macerat. Depozitați într-o pivniță de bloc / depozitare timp de 5-6 săptămâni sau chiar mai mult. Se strecoară lichiorul printr-o sită cât mai groasă și se pune și se pune în sticle cu capac sau dop etanș. Păstrați sticlele de lichior la loc răcoros (cămară sau pivniță, nu la frigider!) Până la servire.

Ingrediente Afinata de casa

3kg afine

1500g zahăr

1500 ml alcool dublu rafinat (96°)

Categorii