“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

Reteta culinara “Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate din categoria Bauturi. Specific Iordania. Cum sa faci “Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare “Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

 

“ Amardeen”( se pronunţa amardin) este o bautura racoritoare si foarte aromata ,specifica Ramadanului. Se prepara din caise uscate -“amardeen”-sub forma de folii groase de cca 1cm.Cel mai bun “amardeen” se produce in Siria. Exista o multime de deserturi specifice tarilor arabe care se prepara din “amardeen”: budinci simple si combinate,checuri, prajituri cu crema de “amardeen” , inghetate,biscuiti.

Ingrediente “Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

1 folie de “amardeen” de 400 grame  

1 litru de apa  

2-3 linguri de zahar( dupa gust)  

1 lingura apa de roze

Categorii