''Amorul fructelor de`o vara''

Reteta culinara ''Amorul fructelor de`o vara'' din categoria Dulciuri. Cum sa faci ''Amorul fructelor de`o vara''

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare ''Amorul fructelor de`o vara''

 

Nu mai am entuziasmul de alta data, dar ma mai loveste asa o inspiratie din cand in gand si uite asa a aparul amorul fructelor de`o vara.........Un desert de vara, nimic complicat doar putintica rabdare si rezultaul este unul delicios.

Mousse de afine de cultura 210 g afine de cultura 1 lingurita de zahar 1 ou 50 g ciocolata alba Callebaut 2 foi de gelatina 100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime Mousse de caise 260 g caise fara coaja ( cam acrisoare) 1 lingura zahar 1 ou 50 g ciocolata alba Callebaut 2 foi gelatina 100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime Mousse de capsuni 180 g capsuni 1 lingurita zahar 1 ou 50 g ciocolata alba Callebaut 100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime Frisca 400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime 1 lingura lapte condensat Fructe capsuni mici zmeura rosie si galbena menta cacao pt pudrat

Mousse de afine de cultura : Am pus afinele si zaharul intr-o craticioara am blenduit bine si apoi  am pus amestecul sa fiarba 2 min.Cele 2 foi de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Am lasat la racit piureul de afine, apoi  am adaugat oul intreg, ciocolata si smantana pentru frisca.Am pus craticioara pe foc si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat de pe foc craticioara, am stros bine foile de gelatina si le-am incorporat in mousse, am amestecat foarte bine. Am blendat mousse-ul cca 30 de secunde apoi l-am trecut printr-o sita.Am luat 4 pahare mai inalte si am impartit mousse-ul in cele 4 pahare. Am bagat paharele in lada frigorifica pentru cca 20-30 min.

Mousse de caise fara coaja.Am pus caisele curatate de coaja si zaharul intr-o craticioara am blenduit bine si apoi am pus amestecul sa fiarba 2 min.Cele 2 foi de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Am lasat la racit piureul de caise, apoi  am adaugat oul intreg, ciocolata si smantana pentru frisca.Am pus craticioara pe foc si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat de pe foc craticioara, am stros bine foile de gelatina si le-am incorporat in mousse, am amestecat foarte bine. Am blendat mousse-ul cca 30 de secunde apoi l-am trecut printr-o sita.Am scos paharele cu mousse de afine din lada frigorifica si am turnat mousse-ul de caise, am bagat paharele din nou in lada frigorifica pentru cca 20-30 min.

Mousse de capsuni :Am pus capsunile si zaharul intr-o craticioara am blenduit bine si apoi am pus amestecul sa fiarba 2 min.Cele 2 foi de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Am lasat la racit piureul de capsuni, apoi  am adaugat oul intreg, ciocolata si smantana pentru frisca.Am pus craticioara pe foc si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat de pe foc craticioara, am stros bine foile de gelatina si le-am incorporat in mousse, am amestecat foarte bine. Am blendat mousse-ul cca 30 de secunde apoi l-am trecut printr-o sita. Am scos paharele din lada frigorifica si am adaugat si stratul de mousse de capsuni. Am bagat paharele, de data asta la frigider, am lasat sa se intareasca si al treilea strat.

Frisca : Smantana pentru frisca, rece de la frigider, impreuna cu laptele condensat le-am mixat pana am obtinut o frisca ferma

Am scos paharele din frigider, am orant cu frisca, peste frisca am cernut cacao si am ornat cu fructe si putina menta, pentru contrast...era sa uit am avut si 4 frloricele din vafa.

Ingrediente ''Amorul fructelor de`o vara''

Mousse de afine de cultura

210 g afine de cultura

1 lingurita de zahar

1 ou

50 g ciocolata alba Callebaut

2 foi de gelatina

100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

Mousse de caise

260 g caise fara coaja ( cam acrisoare)

1 lingura zahar

1 ou

50 g ciocolata alba Callebaut

2 foi gelatina

100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

Mousse de capsuni

180 g capsuni

1 lingurita zahar

1 ou

50 g ciocolata alba Callebaut

100 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

Frisca

400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

1 lingura lapte condensat

Fructe

capsuni mici

zmeura rosie si galbena

menta

cacao pt pudrat

Categorii