Baghete si chifle cu dovleac

Reteta culinara Baghete si chifle cu dovleac din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Baghete si chifle cu dovleac

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Baghete si chifle cu dovleac

 

Dragii mei, desi la mine acasa e iarna grea si ninge ca-n" decembre", eu n-am uitat ca totusi, calendarul arata o autentica luna de toamna portocalie, ce ar trebui sa fie scaldata in razele unui soare caldut, iar miresmele de crizanteme si mere sa ne invaluie la tot pasul! Stiu: sunt o visatoare! Si nu va ascund faptul ca inca de asta primavara, eu asteptam in secret aroma dovlecilor de toate felurile, pe care i-am descoperit nu de mult...dar de care m-am indragostit iremediabil! Si pentru ca afara e un ger de crapa pietrele, nametii sunt cat gardul, iar turturii imi zambesc sfidatori pe burlane, m-am hotarat sa incing bine cuptorul si sa prepar o painica nemaipreparata de mine pana acum...si pentru ca am vrut sa mai ies din tiparul clasic al painii rotunde, am pregatit baghete si chifle aromate si pufoase, care s-au dus ...ca painea calda:))

Ingrediente Baghete si chifle cu dovleac

Ingrediente:

250 g dovleac copt ras fin

1 lingurita 5 condimente chinezesti

1 praf anason

1 lingura sare de mare

1 ceasca apa plata

4-5 linguri ulei de masline presat la rece

faina de grau alba, cat cuprinde (aici nu pot da cantitati exacte, pentru ca n-am mai cantarit...am pus la ochi, in functie de cum am simtit aluatul)

1 pliculet de drojdie uscata

Categorii