Chifle aperitiv cu mozzarella
Reteta culinara Chifle aperitiv cu mozzarella din categoria Piine. Specific Romania. Cum sa faci Chifle aperitiv cu mozzarella
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chifle aperitiv cu mozzarella
Pentru că-mi mai rămăseseră de la o salată câteva mini mozzarella, am decis să fac cu ele niște chifle aperitiv, așa cum văzusem mai demult pe net. Prepararea lor nu a fost dificilă și nici nu a luat chiar mult timp, așa că ne-am bucurat destul de repede de acest aperitiv gustos. Din ingredientele de mai jos am făcut 9 chifle cu mozzarella, cam câte 2/porție.
INGREDIENTE
Se pune făina albă în vasul de frământat și se face în mijloc o adâncitură în care se pune: drojdia proaspătă fărâmițată, zahărul și oul. Sarea se presară pe făină, de jur împrejurul adânciturii, pentru a nu intra în contact direct cu drojdia.
Se amestecă mai întâi drojdia cu oul și zahărul, până ce se dizolvă, după care se adaugă laptele cald, puțin câte puțin și se încorporează treptat făina.
La urmă, pentru definitivarea aluatului, se adaugă uleiul de măsline și se frământă puțin, până la omogenizare.
Când aluatul devine elastic și nelipicios, se acoperă cu un șervet curat și se dă la căldură, într-un loc ferit de curenții de aer rece.
Când aluatul și-a dublat volumul, se răstoarnă pe planșeta înfăinată, se mai frământă puțin, pentru eliminarea bulelor de aer și apoi se împarte în 9 bucăți egale, care se transformă în biluțe.
Se ia o biluță de aluat, se întinde cu sucitorul și se pune în mijlocul ei o mini mozzarella trecută în prealabil prin amestecul de ierburi italiene.
Se sigilează foarte bine chifla cu mozzarella și se pune pe tava prevăzută cu hârtie de copt.
Se procedează la fel pentru formarea tuturor chiflelor cu mozzarella.
Se mixează ușor un ou și se ung toate chiflele, după care se presară semințe, deasupra.
Se dă tava cu chifle la cuptor, la temperatură medie, până ce se rumenesc frumos. Atunci se scoate tava din cuptor și chiflele se pot servi deja, calde. Sunt foarte bune și reci, sau reîncălzite la cuptorul cu microunde.
Ingrediente Chifle aperitiv cu mozzarella
Pentru aluat:
300 grame de făină albă
10 grame de drojdie proaspătă
200 ml de lapte cald
1 ou
1/2 linguriță de sare extrafină
1 linguriță de zahăr tos
1-2 linguri de ulei de măsline
făină albă pentru modelat
Pentru umplutură:
9 mini mozzarella
amestec de ierburi italiene
Pentru decor:
1 ou, pentru uns
mix de semințe