Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza
Reteta culinara Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza din categoria Piine. Cum sa faci Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza
Sa va spun ce sunt aceste mici „bijuterii”. Chifle dulci facute cu dovleac placintar, lapte si umplute cu branzeturi. Dovleacul nu se simte in aluat, ii da doar o culoare tare frumoasa, galben-aurie, sunt usor dulci, atat de la dovleac cat si de la lapte. Umplutura poate sa fie din ce branzeturi vreti voi, eu am optat pentru branza roquefort.
Ingrediente Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza
200-250 gr dovleac placintar copt si facut piure
250 ml lapte dulce de vaca
1 lingurita sare
1 lingura zahar
2 linguri unt gras
600 gr faina alba
1 plic drojdie uscata
2 lingurite negrilica
Pentru umplut: branza roquefort
Pentru deasupra:
1 ou pentru uns
Sare roz grunjoasa
Negrilica