Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza

Reteta culinara Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza din categoria Piine. Cum sa faci Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza

 

Sa va spun ce sunt aceste mici „bijuterii”. Chifle dulci facute cu dovleac placintar, lapte si umplute cu branzeturi. Dovleacul nu se simte in aluat, ii da doar o culoare tare frumoasa, galben-aurie, sunt usor dulci, atat de la dovleac cat si de la lapte. Umplutura poate sa fie din ce branzeturi vreti voi, eu am optat pentru branza roquefort.

Ingrediente Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza

200-250 gr dovleac placintar copt si facut piure

250 ml lapte dulce de vaca

1 lingurita sare

1 lingura zahar

2 linguri unt gras

600 gr faina alba

1 plic drojdie uscata

2 lingurite negrilica

Pentru umplut: branza roquefort

Pentru deasupra:

1 ou pentru uns

Sare roz grunjoasa

Negrilica

Categorii